Toen ik afgelopen zomer op food-tour door Friesland was had ik een ook ontzettend lekkere lunch bij Herberg Het Volle Leven. Tijdens het eten schoof de eigenaresse aan en ik was enorm gefascineerd door haar initiatief en passie voor de herberg. Er wordt uitsluitend vegetarisch gegeten, zoveel mogelijk uit eigen tuin en er wordt zo goed mogelijk met het milieu omgegaan. Wil je een keer groen, relaxt en bijzonder overnachten in Friesland? Dan ben je bij deze herberg aan het juist adres.

Bijzonder overnachten in Friesland bij herberg Het Volle Leven

Op de grens van Friesand en Drenthe nabij Appelscha ligt het Drents-Friese Wold, een groot aaneengesloten natuurgebied dat bestaat uit ruim 61 km² bos, heide en stuifzanden. We rijden dan ook een stuk met de auto voordat we bij het erf aankomen. Direct worden we bij herberg het Volle Leven begroet door de aaibare honden. Ik houd me in om niet meteen op de trampoline te jumpen, in de hangmat te gaan liggen en bramen te gaan plukken…

Lees ook: Culinair Friesland: 6 groene hotspots

De herberg en het erf

Een plek creëren om mensen te ontvangen, waar mensen zich ‘thuis’ kunnen voelen. Om in ontspanning te genieten van eten, drinken en slapen in een ongedwongen sfeer en in harmonie met de prachtige natuur. Een plek waar niets hoeft. Dat zijn de woorden van de trotse eigenaresse. de herberg lijkt in het niets om hoe ik mij een herberg voorstelde. Het is meer een enorme boerderij dat van alle gemakken is voorzien. Het kleinschalige pension heeft 6 tweepersoonskamers, 2 suites en een kampeerkeet. Er kan gekozen worden uit kamers met een eigen of gedeelde badkamer.

Vegetarisch & biologisch eten

In de keuken van de herberg draait alles om groen, duurzaam en verantwoord eten. Lief zijn voor de natuur en voor je lichaam. Groenten die in talloze creatieve variaties op het bord worden gebracht. Van koolrabi carpaccio in zuur gegaard, salade van doperwt en tuinboon, chips van bataat (zoete aardappel) met gegrilde portobello & Oost-Indische kers. Linzen paté met pistache, wakame & gemarineerde zoete uit. Broodjes met salade van gele biet, truffel en pijnboompitjes. Kun je het je voorstellen? Ik heb een enorme bewondering voor de creativiteit en smaak van de kok. Alle groentes zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. ’s Ochtends geoogst en ’s avonds op het bord. Geen tijd om te blijven slapen? Alleen eten bij de Herberg kan uiteraard ook.

Praktische informatie

De herberg is vrijwel het hele jaar geopend en er is plek voor zo’n 20 personen. Slapen en ontbijten kan hier al voor € 43,00 per persoon. Er worden ook regelmatig workshops gegevens zoals .yoga, managementtraining en teambuilding. Tevens dienst het als feest en trouwlocatie. Tip: Combineer Leeuwarden met natuurgebied Alde Feanen.

Adres: Oude Willem 5, 8426 SM Appelscha

bijzonder-overnachten-friesland

bijzonder-overnachten-friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.