Athene: de bruisende hoofdstad van Griekenland. Een stad met bijna 5 miljoen inwoners, waar de helft van de Griekse bevolking woont. Een immense stad dus! En daar zijn wij dol op. Want dat betekent dat er veel te ontdekken valt. Van allerlei toffe wijken, prachtige tempels en indrukwekkende oudheden tot de hipste rooftopbars, authentieke tavernes en mooie stranden. Een citytrip naar Athene zal je hoe dan ook verrassen! Maar... hoe ontdek je zo’n megastad? Het antwoord: op de fiets! Fietsen in Athene is de tofste manier om binnen no-time de stad te ontdekken. In dit artikel vertellen wij je alles over een fietstour in Athene.

Ontdek Athene op de fiets


Als je aankomt in zo’n grote stad als Athene, weet je soms niet waar je moet beginnen. Je kent de weg niet, hebt totaal geen richtingsgevoel en weet nog niets over de stad. De oplossing? Een fietstour met Baja Bikes! Een fietstour in Athene is dé manier om de stad in korte tijd beter te leren kennen. Baja Bikes zorgt voor een Nederlandssprekende gids die Athene van binnen en buiten kent en jou tijdens het fietsen van leuke, handige informatie én insider tips voorziet! De tour begint bij het kantoor van Let's Meet in Athens.

➞ Bekijk vakanties Athene
➞ De leukste wijken van Athene + accommodaties

bajabikes-athene

food tour Athene

Fietsen in Athene: de Athene Highlights Tour

Met de Athene Highlights Tour fiets je in 3 uur tijd langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Onderweg kom je langs de highlights van Athene, zoals de wijken Psyri en Plaka, het Olympisch stadion en de Romeinse Agora. In de verte spot je alvast het indrukwekkende Akropolis. Het leuke van de fietstour met Baja Bikes is dat je ook de minder bekende plekken ontdekt. Zo bezoek je de oudste markt van Athene en kom je meer te weten over de street art in de wijk Psyri en de verhalen erachter. Nu verdient al dat fietsen natuurlijk wel wat lekkers! Gelukkig is daar een pitstop met de lekkerste Griekse yoghurt, honing en walnoten.

Een fietstour met Baja Bikes is relaxt. Het tempo is rustig en er is voldoende tijd voor het maken van foto’s. Ook over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken, want fietsen in Athene is veilig. Hoewel Athene een drukke stad is, gaat fietsen er prima. Tegen 13.00 uur ben je weer terug bij Baja Bikes, midden in de wijk Psyri. Hoogste tijd om de rest van Athene zelf te gaan ontdekken! En dat gaat helemaal goedkomen, want na deze 3-uur durende fietstour in Athene ken je de stad en de weg al beter, weet je meer over de geschiedenis van Athene én heb je andere leuke weetjes en plekjes ontdekt!

Kun je fietsen in Athene?

doen-in-athene

Boek je fietstour Athene online met Baja Bikes

De Athene Highlights Tour met Nederlandssprekende gids start dagelijks om 09.30 uur. Boeken doe je gemakkelijk online. Op de website van Baja Bikes zie je de beschikbaarheid en selecteer je jouw gewenste datum. Wijzigt er iets in je plannen? Je reservering kun je gratis wijzigen of annuleren tot 24 uur vooraf. De fietstour kost €35,00 per persoon (€30,00 voor kinderen t/m 12 jaar) en betaal je vooraf via de website. Je kunt bij Baja Bikes Athene ook kiezen voor een fietstour langs de kust, een culinaire fietstocht of een Athene fietstour met privégids. Ook kun je enkel een fiets huren en lekker zelf op pad gaan!

Stedentrip Athene

Voor een stedentrip Athene heb je zeker 3 dagen nodig maar het is ook leuk om uitstapjes te maken naar het strand bijvoorbeeld. Een stedentrip is met een pakketreis vaak voordeliger, onder andere met TUI en de Vakantiediscounter, wij boekte deze stedentrip en hadden een hotel dichtbij Plaka. Je vliegt van Amsterdam in 3 uur naar Athene met Transavia.

fietsen huren in athene

Wat moet je echt gezien hebben in Athene?

Baja Bikes Athene