Kamperen, ik moet toegeven dat ik er een haat-liefde verhouding mee heb. Ik vind het heerlijk om wakker te worden in de natuur, veel in de buitenlucht te zijn, knus voor het haartvuur te zitten en het hele sfeertje daar om heen is onbetaalbaar mooi. Maar aan sommige ongemakken die er bij horen moet ik wennen. Gelukkig geloof ik wel dat de juiste voorbereiding en spullen het kamperen nog comfortabeler kunnen maken. In dit artikel vind je een enorme paklijst met onmisbare spullen als je gaat kamperen!

Onmisbare spullen als je gaat kamperen

Zelf heb ik een keer gekampeerd in Schotland en een aantal keer in Nederland. Omdat er mensen zijn die veel er veel vaker met de tent op uit gaan schakelde ik hulp. Ik vroeg in Facebookgroepen welke spullen de ervaren kampeerders zeker meenemen op reis. Opvallend vaak werd ductape genoemd, maar ook een goed humeur, vrienden/familie/de hond, de koffiemachine en iets tegen een kater werd genoemd. Uiteindelijk kwam ik tot deze lijst meer dan 55 spullen. De grootste tip is echter wel; neem zo min mogelijk mee. Zeker wanneer je in een tent slaapt en naar het buitenland gaat!

Lees ook: Overnachten & roadtrippen in een vintage Volkswagenbusje


Spullen voor in/nabij de tent

 • Slaapzak
 • Grondzeil
 • Haringen & hamer
 • Goed luchtbed
 • Goede tent
 • Slaapzak
 • Opvouwbaar stoeltje
 • Bottle light
 • Ductape
 • Kussen
 • Kleding dat vies mag worden
 • Slippers & bikini

Keukenspullen

In je toilettas

In je Packpack

Voor extra luxe

Handige merken, winkels en website’s voor kampeerspullen

 

Review van de gele regenjas

De gele regenjas op de rechterfoto? Die scoorde ik vlak voor mijn reis naar Zweeds Lapland. Het weer daar is ook in de zomer onvoorspelbaar. De ene keer was het zonnig met 22 graden en het andere moment kwam er een bui waarbij de temperatuur ook een aantal graden zakte. Tijd voor een leuke regenjas dacht ik zo. Deze vond ik bij de webshop Hip in de regen, waar ze ontelbaar veel soorten regenjassen, broeken & laarzen hebben. Dat het een gele regenjas moest worden wist ik al snel, en zo geschiedde ook. In Zweden kon ik de jas dus goed uittesten. En hoewel hij niet te warm is, is deze wel waterdicht. Het enige is dat de buitekant snel vies kan worden (als er huskies tegen aan willen springen bijvoorbeeld). Ik was in elk geval heel blij met het model en de kleur! Maar er zitten ook handige Windcuffs in de mouwen en zit er achter de knappen ook een rits. Een aanrader dus! En tot zover ook mijn lijst met onmisbare spullen als je gaat kamperen. Heb je aanvullingen? Laat het me weten!

2 thoughts on “Paklijst: 50 onmisbare spullen als je gaat kamperen”

 1. Handig lijstje heb je gemaakt! Ik heb zelf ook vaak een regenjas bij me in de zomer. In de winter draag ik mijn waterproof winterjas 🙂

  1. Precies! Ik vond zomer lastig want het is gauw waar (en toch nat). Deze is niet zo heel dik dus prima te doen! Had ‘m vandaag ook aan met dit weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.