Een van de tofste steden niet ver van huis is Parijs. Vanuit Amsterdam of Rotterdam ben je er met de trein al in 3 uur of minder. In Parijs is van alles te doen, niet in de laatste plaats de indrukwekkende bezienswaardigheden afgaan. De Eiffeltoren, het Louvre en de Sacré-Coeur wil je toch een keer gezien hebben. En dat kan heel goed in slechts twee dagen. Parijs is een grote en drukke stad, toch is een weekendje weg geen slecht idee. Lees hier alle tips voor Parijs in 2 dagen.

Tips voor Parijs in 2 dagen


Parijs is opgedeeld is verschillende arrondissementen, ook wel wijken. Dit maakt het wat makkelijk om je stedentrip te plannen. Als je Parijs voor het eerst bezoekt is het logisch dat je graag alle bezienswaardigheden wilt zien en musea wilt bezoeken. In twee dagen wordt dat een lastig verhaal, maar je kunt wel heel veel van de stad zien. De beste optie om naar Parijs te gaan is met de trein. Dit is verreweg het snelst en bovendien kom je aan het in centrum van Parijs. Met de auto de stad in gaan zou ik niet aanraden. Ook via TUI reis je per trein naar Parijs. Met deze route van 2 dagen door Parijs maak je 2 keer gebruik van de metro, de rest leg je te voet af. Een step of fiets huren kan ook. Wat niet meegenomen is in deze route is een boottocht over de Seine, dit is wel een optie wanneer je veel van Parijs wilt zien in korte tijd!

➞ Stedentrip Parijs
➞ Bekijk weekendjes naar Parijs

wandelroute-prijs

parijs-2-dagen

bezienswaardigheden-Parijs

stedentrip-parijs-tips

Dag 1


08:30 Thalys vanaf Amsterdam Schiphol naar Parijs Gare du Nord

Op zaterdagochtend vertrekt de Thalys om half 9 vanaf Schiphol Airport naar Rotterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs. In de trein heb je een vaste zitplaats waar je gebruik kunt maken van wi-fi en naar buiten kunt kijken. Voordat je het weet stap je uit in Gare du Nord, het treinstation in Parijs. Het station ligt in het noordoosten van de stad, niet ver van de wijk Montmartre.

11:30 Aankomst Parijs Gare du Nord en lopen naar Montmartre

In 15 minuten lopen ben je in Montmartre. Montmartre is van oudsher een kunstenaarswijk (van Gogh, Picasso en Monet hebben er bijvoorbeeld gewoond) en dat zie je er nog steeds terug, vooral op Place Du Tertre. Daarbij is Montmartre op een heuvel gebouwd en je hebt er daarom op veel plekken uitzicht over de stad. Tijdens je bezoek aan deze buurt kan een bezoek aan de Basiliek Sacré-Coeur natuurlijk niet missen.

12:30 Lunchen in Montmartre

Een leuke plek om te lunchen in Montmartre is bij La Maison Rose, een klein restaurant dat bekend is geworden vanwege de roze muren. Net buiten Montmartre zit Pink Mamma, een populair Italiaans restaurant en ook een aanrader. Zorg dat je hier net voor openingstijd in de rij staat (of reserveer van te voren) om een plekje te bemachtigen. Je eet hier authentieke Italiaanse gerechten in een hip interieur. Op de bovenste verdieping een kas met planten, marmeren tafels en kleurrijk servies.

15:00 Metro + inchecken hotel bij de Eiffeltoren

Vanaf Montmartre naar het centrum van Parijs lopen is te ver, je kunt daarom het best de metro nemen. Vanaf metrohalte Anvers Sacré Coeur neem je metro 12 naar Madeleine waar je overstapt op metro 8 richting Balard. Voor meer opties en tijden kun je Google Maps raadplegen. Ben je 2 dagen in Parijs dan kun je het best ergens tussen de Eiffeltoren en de Place De La Concorde verblijven. Bijvoorbeeld bij Villa des Ambassadeurs.

16:30 Arc the Triomf

Na een korte pauze in je hotelkamer kun je op pad gaan om een stukje te wandelen naar Arc the Triomf. Dit is de welbekende triomfboog op het verkeersplein Charles de Gaulle, een van de drukste plekken van de stad en de plek waar de tour de France eindigt. Het monument is gemaakt in opdracht van Napoleon Bonaparte, is 55 meter hoog, 45 meter breed en behoort tot de 3 grootste triomfbogen ter wereld. Direct aan de Arc the Triomf loopt de beroemde winkelstraat Champs-Élysées. Je kunt onder de Arc the Triomf doorlopen of het dak beklimmen. Voor dat laatste heb je wel een kaartje nodig. Loop niet de rotonde over naar Arc the Triomf maar doe dit via de ondergrondse gangen.

18:00 diner

Normaal gesproken raad ik het niet aan om midden in het centrum naast toeristische highlights een restaurant uit te zoeken. Maar omdat je maar twee dagen in Parijs hebt en dus maar één avond raad ik het deze keer wel aan. Zorg er in elk geval voor dat je kwart voor tien bij de Eiffeltoren kunt zijn.

20:30 Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het icoon van Parijs en kun je uiteraard niet missen tijdens je twee-daagse stedentrip. Gelukkig is het bouwwerk zo groot dat je het ook niet kunt missen.  De Eiffeltoren staat aan de linkeroever van de rivier de Seine. Het bestaat uit drie verdieping en je kunt de Eiffeltoren ook bezoeken. Echter is dit het meest bezochte monument ter wereld en staat er altijd een wachtrij. Koop je kaartje dus vooraf bij GetYourGuide, maar je kunt er ook voor kiezen de Eiffeltoren alleen vanaf de buitenkant de bekijken. Elke avond om tien uur stipt gaan alle lampjes in de Eiffeltoren flikkeren. Een leuke lichtshow die je niet wilt missen.

mooiste-plekken-Parijs

stedentrip-parijs-2-dagen

bijzondere-plekken-Parijs

doen-in-parijs

Dag 2


08:30 ontbijt

De tweede dag in Parijs begint met een typisch Frans ontbijtje. Op bijna elke straathoek zit wel een bakkertje. Strijk neer voor een kop koffie en een croissant voor de nodige energie om weer veel leuks te doen in Parijs.

09:30 Avenue des Champs-Élysées

De grootste winkelstraat van Parijs is voornamelijk bedoeld voor mensen met een goed gevulde portemonnee. Houd je van winkelen dat is dit de beste plek in Parijs. Buiten dat blijft het een indrukwekkende straat om te zien. Het loop vanuit Arc de Triomphe namelijk een beetje van naar beneden. Je kunt een stuk doorlopen (of fietsen/steppen) tot aan Place De La Concorde, of eerder afslaan en door Jardins des Champs-Élysées wandelen. Een stukje links van Place De La Concorde zit Ladurée.

10:3o Fontaine des Mers en Jardin des Tuileries

Op Place De La Concorde staat Fontaines de la Concorde, een prachtige fontein dat zeker een foto waard is. Het is misschien niet zo groots en indrukwekkend als andere bezienswaardigheden in Parijs, maar met het bladgoud en het water is het zeker een plek om even stil te staan. Aan Place De La Concorde ligt Jardin des Tuileries waar je even kunt relaxen. Maar niet lang want aan de andere kant van het park ligt het Louvre.

11:30 Het Louvre en Palais Royal

Wanneer je deze twee dagen lopend door Parijs doorbrengt (en niet met de fiets) dan zal het lastig worden om het Louvre museum te bezoeken. Het is een van grooste en meest populaire musea ter wereld waardoor het er dus altijd druk is. Bovendien kun je makkelijk een hele dag in het museum verblijven. Oorspronkelijk was dit een fort, later werd het een paleis met Jardin des Tuileries als achtertuin. Het glazen driehoek werd pas later neergezet en is nu de ingang van het museum. Wanneer je het wilt bezoeken dan kun je het best van te voren een kaartje kopen om de wachtrij te vermijden.

Links van het Louvre ligt Palais Royal, een voormalig koninklijk paleis. Je kunt het van binnen niet bezoeken, tegenwoordig zit hier namelijk het het Franse Ministerie van Cultuur, de Franse Raad van State en Grondwettelijke Raad. Gelukkig is de buitenkant erg mooi. Er naast ligt ook een plein met zwart/wit gestreepte zuilen van hoog tot laag. Dit is gemaakt door een Franse kunstenaar en is een populaire fotospot in Parijs. Ook Jardin du Palais Royal is de moeite waard om te bezoeken.

12:30 lunch restaurant Daroco

Daarna wordt het tijd voor een lunch. In deze buurt vind je veel internationale restaurants. Daroco is een mooi restaurant dat is ingericht met blauwe velvet banken, marmeren tafels, spiegels aan het hoge plafond en planten aan de stenen muur. Op de kaart staan Italiaanse gerechten zoals een authentieke steenoven pizza.

14:30 Notre-Dame

Na de lunch loop je terug naar de Seine om de Notre-Dame te bezoeken. Dit is een grote kathedraal en een mooie bezienswaardigheid in Parijs. Tot de brand in april 2019. Je kunt de Notre-Dame daarom nu helaas niet bezoeken. Je kunt hier wel de Seine overstreken richting Jardin du Luxembourg.

15:30 Jardin du Luxembourg

Parijs staat bekend om de stadsparken en ook Jardin du Luxembourg behoort tot de mooiste parken van Parijs. Het park heeft een oppervlakte van ruim 20 hectare. Naast dat je er (kastanje)bomen hebt zijn er meerde vijvers, fonteinen, bloemenperken en gebouwen te vinden. En uiteraard de typisch Franse stoeltjes. De toegang is gratis maar het park is alleen overdag open. Tegen zonsondergang gaat het park dicht.

16:30 Dôme des Invalides

Voordat je de metro neemt naar Garu du Nord kom je nog langs Dôme des Invalides. Dit gebouw werd al vroeg in 1670 gebouwd in opdracht van Louis XIV. Toch werd het later pas een bekende plek dankzij de graftombe van Napoleon. Je hebt er nu een groot museum over onder andere de Franse Revolutie en de twee wereldoorlogen. Vanuit hier kun je lopen naar de mooiste brug van Parijs: Pont Alexandre-III.

18:00 Thalys

Daarna is het echt tijd om de metro naar het treinstation te nemen. Wanneer je reist met de Thalys is het prima als je ongeveer 20 minuten van te voren aanwezig bent.

➞ Tip: Boek een fietstour door Parijs om de hoogtepunt in korte tijd te bekijken
➞ Reserveer je stoel voor in de Flixbus naar Parijs

Parijs-tips

reisblog-Parijs

parijs-in-2-dagen

twee-dagen-parijs