tips-polignano-a-mare

De afgelopen jaren is Polignano a Mare uitgegroeid tot een van de mooiste stadjes van Italië. Inmiddels niet zo onbekend meer maar zó de moeite waard om ooit eens te bezoeken. Polignano a Mare is bijzonder omdat het gebouwd is op gigantische kliffen, een smal strand heeft, pittoreske gebouwen en een bijzonder restaurant in een grot heeft. Lees hier de beste tips voor je bezoek aan Polignano a Mare.

Tips voor je bezoek aan Polignano a Mare

Polignano a Mare is een stad van Griekse oorsprong. Het middeleeuwse centrum is een opeenstapeling van huizen en steegjes, het belangrijkste plein is het Piazza dell’Orologio waar ook de belangrijkste kerk Chiesa Madre uit 1295 staat. De kust van de Italiaanse hak is op sommige plekken erg ruig en telt vele grotten. Hoewel Polignano a Mare  klein is, heeft het stadje genoeg om je twee dagen te vermaken. Want het is ongetwijfeld een van de meest sfeervolle plaatsjes aan de Adriatische kuststrook van Puglia.


➞ Huur een auto bij Brindisi
 Huur een auto vanaf Bari


Het strand van Polignano a Mare

Wanneer je door het beeldschone Polignano a Mare loopt heb je in eerste instantie nauwelijks door dat je op hoogte bent. Tot dat je bij de brug midden in het stadshart bent, dan zie je dat je 100 meter hoog staat. Dit uitzicht maakt direct een verpletterende indruk. Via een pad kun je naar het kiezelstrand wandelen, en een duik nemen in zee. Dit is ongeveer de enige plek in Polignano a Mare waar je dit kunt doen, de zee is verder erg ruig en de kliffen te hoog. De hoge kliffen zijn overigens ook het decor voor duikwedstrijden.

De smalle straten en balkons

Een ander hoogtepunt in Polignano a Mare zijn de smalle straten in het oude centrum zelf. De mix van Italiaans en Grieks is zonder twijfel een uitstekende combinatie. Terwijl je dwalend door het centrum loopt kom je regelmatig een balkon tegen die uitzicht biedt over de zee en de kustlijn.  Neem alle tijd  om rond te dwalen door de wirwar aan straatjes. Het kloppend hart van het mooie middeleeuwse centrum is het charmante Piazza dell’Orologio. Hier kun je heerlijk eten op het terras! Bezoek het stadje in het voorjaar of najaar, de zomers zijn te warm en te druk om echt van Polignano a Mare te kunnen te genieten.

Eten en drinken in Polignano a Mare

Een van de meest bijzondere restaurants ter wereld bevindt zich in Polignano a Mare. In een van de grotten zit namelijk Restaurant Grotta Pallazzese, een prachtig restaurant in een holte van een grot. Je ziet en hoort de zee terwijl je eet. De ruimte is romantisch aangekleed met lichtjes. Het is een van de spectaculairste restaurants ever, en daar betaal je dan ook voor. In Polignano a Mare vind je ook nog genoeg andere restaurants. Voor goede pizza ga je naar Pizza e Fichi, voor lekker ijs naar Il Super Mago del Gelo (de eigenaar was ooit kampioen ijs bereiden).

Overnachten en vervoer

Zelf zou ik er voor kiezen om minstens een nachtje te verblijven in Polignano a Mare, gewoonweg omdat je dan bij de lunch én tijdens het diner kunt genieten van een glas wijn. Je kunt het stadje ook in een middag bekijken, moch tje  niet alle tijd van de wereld hebben. Kies voor je overnachting een Bed & Breakfast in het knusse centrum. Check of je via de accommodatie parkeergelegenheid hebt, anders moet je een stukje buiten het centrum betaald parkeren.

Road trip Puglia

Alberobello, Ostuni, Locorotondo, Gallipoli. Ooit van zulke grappige namen gehoord? Ooit gedacht dat deze stadjes allemaal in de hak van Italië liggen? Ik maakte een rondreis door Puglia (ook wel Apulië), een van de meest onontdekte, pure regio’s van heel Italië. De regio heeft uitgestrekte stukken land, staat vol olijfbomen, rustige wegen en slaperige dorpjes. Alleen met een auto kom je makkelijk op alle uithoeken van Puglia en die uithoeken zijn adembenemend tot de max. In de steden kronkel je met de auto door smalle straatjes en je zult meer dan eens verdwalen. Laat je verrassen door de verschillende kanten van Puglia, geniet van het zonnige weer en de Italiaanse sfeer.

➞ Boek je vliegticket naar Puglia


Meer leesmateriaal: Route road trip Puglia: Een mini reisgids voor de hak van Italië

tips-polignano-a-mare

polignano-a-mare

tips-polignano-a-mare


One thought on “Tips voor je bezoek aan Polignano a Mare, het Italiaanse stadje gebouwd op steile klippen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.