Wanneer je op zoek bent naar een alternatieve stedentrip niet al te ver van huis, waar genoeg te doen is voor twee dagen en je buiten de stad ook de natuur kunt opzoeken, dan is Bristol misschien wel wat voor jou. In de stad vind je mooie oude gebouwen, zoals de Anglicaanse kathedraal en het Bristol Old Vic Theatre, maar ook streetart en vele internationale invloeden. Bristol is een stad met een ludiek, bruisend sfeertje. Een stad met een rijke geschiedenis, en tegelijk zit het bomvol Engelse stamkroegen en hippe restaurants. Ga je binnenkort naar deze stad? Hieronder vind je een lijst Bristol restaurants: met adresjes waar je lekker kunt eten en drinken.

Bristol restaurants


Omdat Bristol een havenstad is en vele culturen kent is er ook op het gebied van lekker eten ruime keuze. De typisch Engelse pubs en afthernoon tea zijn natuurlijk niet weg te denken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook Aziatisch eten. Er zijn vele leuke koffietentjes te vinden en vegetarisch eten is er niet ongewoon. Hieronder vind je een selectie van onze favoriete restaurants in Bristol.

➞ Roadtrip Zuid-England
➞ Mooiste dorpjes van de Cotswolds


eten-in-bristol

The Cosy Club

The Cosy Club kan je bekend voorkomen wanneer je vaker in Groot-Brittannië bent geweest. Het is namelijk een bar/restaurant dat meerdere vestigingen heeft, maar in Bristol zit de mooiste. Het zit namelijk in een oud bankgebouw waarbij het interieur in de uitbundige sfeer van de jaren twintig is blijven hangen. Precies hetgeen wat deze plek zo leuk maakt. Je kunt er terecht voor zowel ontbijt, lunch, diner en borrel. Op het menu staan onder andere veel  Engelse gerechten, burgers, maar ook Thaise curry's en puddings. Ze hebben opties voor mensen die vegetarisch, glutenvrij en veganistisch eten. Hier hebben ze zelfs een aparte kaart voor.

burgers-eten-bristol

Three Brothers Burgers

Voor (halloumni) burgers op het water is Three Brothers Burgers de beste plek in Bristol. Deze boot is omgebouwd tot een plek waar je comfortfood kunt eten. De houten tafels en bankjes maken de sfeer lekker informeel en los. Je hoeft niet bang te zijn dat je juicy burger gaat lekken, want dat gebeurd sowieso. er zijn meerdere opties voor een vegetarische hap en ook de ciders hier zijn een aanrader. Three Brothers Burgers is niet de plek voor een romantische diner date, wel voor een gezellige avond met vrienden.

eten-in-bristol

Bakers & Co

Een van de meest populaire koffiezaakjes in Bristol is Bakers & Co. Het tentje zit in een van de hipste wijken in Bristol (Stokes Croft) waar het barst van leuke restaurants. Bakers and Co is een café-restaurant aan de geliefde Gloucester Road. Latte art en moderne (vegetarische) gerechten zijn hier aan de orde van de dag. Ze serveren er kwaliteits brunch, seizoenslunches en kleurrijke avondmaaltijden naast de koffie, verse sapjes en biologische wijnen. Zowel de sfeer als het menu zijn geïnspireerd door de levendige, van boer tot bord foodie-scène, uit San Francisco.

bier-proeven-bristol

Proef lokale cider in Bristol bij deze tentjes

Verplicht als je in Bristol bent is het proeven van een lokale cider. In een Engelse stad als Bristol barst het van de pubs. Ondanks dat er de afgelopen jaren veel lokale bierbrouwerijen uit de grond zijn gekomen is Bristol nog steeds een ciderstad. En daar zijn ze trots op. Er is geen stad die kan concurreren met de speciale ciderboozers. Bij Bristol's beroemde Apple Cider Boat die aan het einde van King Street in de drijvende haven ligt, zit je zeker goed. De Coronation Tap, ook wel bekend als 'The Cori', 'The Coritap' en 'The Tap', is Bristol's eigen en eeuwenoude ciderhouse. Als laatst is ook the Orchard een dikke aanrader voor een flesje cider.

afthernoon-tea-bristol

Hotel du Vin Bristol

Voor een luxe afternoon tea kun je het best reserveren bij Hotel du Vin Bristol, waar je naast thee heerlijke champagne krijgt.  Bij restaurant Du Vin Bristol kun je terecht voor een ontspannen aangelegenheid, maar met een gevoel dat er iets te vieren is. Het is er wat luxer en het eten is er uitstekend. De chefs hebben menu's bereid met eenvoudige, eerlijke ingrediënten en deze omgezet in klassieke gerechten, die er bovendien prachtig uit zien. Reserveer een tafeltje buiten in de patio onder de lampjes, of bij minder goed weer in het sfeervolle restaurant binnen. Dit restaurant behoort tot een van de beste in Bristol.

restaurants-bristol

Buttermilk & Maple

Buttermilk & Maple ligt dichtbij de historische Bristol brug en is een hippe spot waar iedereen de hele dag terecht kan. Of je er nou wilt werken (er is gratis wifi) met een kop koffie, er ontbijt haalt of zin hebt in een sharing diner. Met collega's, vrienden, familie of je geliefde, iedereen voelt zich er thuis. Je vindt er een geweldige selectie aan wijnen, craft bier, GIN, Whiskey en cocktails. En an Harissa eggs, veggie tartine, buddha bowl tot aan gegrilde tonijn en Halloumni vingers op het menu. De kaart is vrij uitgebreid en een verkeerde keuze zit er niet bij.

vegetarisch-restaurant-bristol

The Ivy Clifton Brasserie

Een van de beste plekken om te eten in Bristol wanneer je vegetarisch of veganistisch eet is bij The Ivy Clifton Brasserie. Dit restaurant zit bij de beroemde Clifton Suspension Bridge in het hart van het dorp Clifton. De uitgebreide menu's in The Ivy Clifton Brasserie zijn een mix van modern Brits comfortfood en internationale gerechten. Deze gerechten zijn stuk voor stuk met enorm veel passie bereid, en dat zie je duidelijk terug op je bord. Je eet er een fantastische Fish en Chips maar ook een salade met Jack fruit, pasta met kreeft en asperges met truffel.

markt-in-bristol

Bezoek de Saint Nicholas Market

In Bristol wordt ontzettend vaak een markt gehouden. Zo heb je elke zondag markt in de haven, een streetfood markt en een farmers markt met biologische producten. Maar zoals alle hippe steden dat tegenwoordig hebben, heeft ook Bristol een (half) overdekte foodhal. Maar dan wel heel sfeervol. De Saint Nicholas Market is opgericht in 1743 en een van de meeste geliefde markten van Bristol en daarbuiten. Het werd zelfs genoemd als een van de tien beste markten van het Verenigd Koninkrijk. Je vindt er met meer dan 60 kraampjes een breed scala aan spullen en eten.