Zin in een tropische middag of avond? Met dit cocktail recept haal je de Caribische sferen van Aruba wel heel dichtbij! Ik bezocht het eiland een tijd geleden en denk er nog regelmatig aan terug. De prachtige zee, eten op het strand, palmbomen, elke dag zo’n dertig graden. En natuurlijk een cocktail in je hand!

Oro cocktail uit Aruba


Lekker eten en drinken op Aruba is niet moeilijk. Je geniet er van vele soorten fruit, verse vis en creatieve Caribische gerechten. De meest bekende cocktail van Aruba is de Aruba Ariba, met onder andere wodka, Creme de Banana en Jus d’Orange, maar heeft sinds kort concurrentie gekregen van de Oro Aruba cocktail. De naam staat voor Arubaans goud en dat is zo’n beetje de kleur van deze heerlijke tropische kokos cocktail. Oro Aruba is een cocktail dat zo’n beetje alles van Aruba omvat en is gemaakt met een speciale rum. De rum is namelijk ontwikkeld met de sfeer en de smaken van Aruba in gedachten. Denk aan zomerse vibes met kokos en een vleugje pit! Het is een Limited Edition rum en deze is te koop bij de Gall & Gall.

Het enige dat je hoeft te doen om de lekkerste romige cocktail van Aruba te maken is alle ingrediënten te mengen (of shaken als je een shaker in huis hebt). Voor het uitserveren kun je er eventueel nog wat kokosrasp aan toevoegen.

Wat heb je nodig voor deze Arubaanse cocktail?

  • 50 ML Queen Pineapple & Spice Aruba rum
  • 30 ML kokoswater
  • 20 ML koksroom
  • 20 ML kokos siroop
  • 30 ML verse ananassap
  • 30 ML cranberrysap

Limited Edition rum

In samenwerking met het toerisme bureau van Aruba en ’s werelds eerste botanical rum distilleerderij, gevestigd in Amsterdam, is een limited Editie rum ontwikkeld. De speciale rum heeft een Arubaanse tintje en is gemaakt door de Spirited Union Distillery. Deze distilleerderij is opgericht door Ruben Maduro die zijn jeugd doorbracht op Aruba. Door verhalen van zijn vader is zijn passie voor rum ontstaan. Ruben werkte onder andere in toonaangevende cocktails bars in Londen en heeft door veel ervaring een perfect gevoel voor het combineren van ingrediënten en smaken ontwikkeld. Het resultaat is deze rum met queen pineapple en spice smaak. Perfect om de Oro Aruba cocktail mee te maken! Je koop de imited Editie rum exclusief bij Gall & Gall.

Over Aruba

Aruba heeft alles om je een week goed te kunnen vermaken, op Antilliaans tempo uiteraard. Hoewel Aruba het ideale eiland voor een ontspannen zon, zee, strandvakantie is, kun je er meer doen dan uitsluitend op het strand liggen. Cactussen, rotsformaties en parelwitte stranden: Aruba is in vele opzichten een prachtig eiland om te zien en kent bezienswaardigheden waar ik vooraf geen weet van had. De noordkant van het eiland is bijzonder ruig, met een steile rotskust. De gehele kustlijn van zuid en west Aruba is juist bezaaid met de mooiste stranden. Kortom reden genoeg om er eens naar toe te gaan.

➞ De mooiste bezienswaardigheden op Aruba
➞ De leukste kookboeken van liefhebbers van de wereldkeuken

Aruba-rum

lokaal-drankje-Aruba

Aruba-Cocktail

eten-drinken-Aruba