Op zoek naar een duurzame koffer? Stijlvol, van goede kwaliteit en vooral praktisch? Er zijn inmiddels talloze koffer merken op de markt, maar over duurzaamheid hoorde ik helaas maar weinig. Tot nu. Onlangs ontdekte ik namelijk NORTVI. Op het eerste gezicht mooie en tijdloze handbagage koffers maar eigenlijk veel meer dan dat. De koffer heb ik al een tijdje in bezit - maar vanwege bekende redenen - niet eerder kunnen testen. Nu heb ik de koffer op twee trips meegenomen en is het tijd voor een review! Ben jij op zoek naar een duurzame koffer? Lees dan snel verder.

Stijlvolle, duurzame koffer voor op reis

Na een aantal jaar reiservaring heb ik inmiddels een aantal eisen aan koffers gesteld. Met name dat deze stevig moeten zijn, niet te zwaar (er moet nog genoeg mee) en wieltjes die soepel bewegen. Voor handbagage had ik voorheen een zachte koffer wat fijn is tegen indeuken en dat net wat flexibeler is. Toch vind ik het prettig een koffer met harde buitenkant te hebben. Zo zijn je spullen beter beschermd, zeker tijdens vliegreizen. Inmiddels weet ik ook dat indeuken verleden tijd is. Vaak reis ik alleen met een handbagage koffer en check die op de terugvlucht wel in. Verder maak ik graag gebruik van vakjes. Voor sokken, slaapkleding, badproducten, ondergoed et cetera. Ik reis dus graag met een handbagage koffer maar dan wel één die echt goed is en welke praktisch in gebruik is. Voldoet de koffer van NORTVI hieraan?

Het merk NORTVI

NORTVI is een nog vrij onbekend koffer merk, reden hiervoor is dat ze nog niet zo heel lang bestaan. Tijd voor wat achtergrond informatie. NORTVI is een Nederlandse merk en tevens het eerste merk uit eigen land dat duurzame koffers op de markt brengt. Tot op heden kun je bij NORTVI handbagage koffers kopen in drie verschillende kleuren. De koffers hebben een luxe uitstraling, met een stijlvol design, is praktisch ontworpen en gemaakt van eco-vriendelijke materialen. Je besteld ze online via de website en ze zijn te koop op een aantal locaties in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den-Bosch, Eindhoven en Antwerpen. De bedenkers van NORTVI hechten veel waarde aan comfort voor de reizigers, maar willen met de duurzame koffers vooral een positieve impact maken. Zo gaat er voor elke verkochte koffer wordt een donatie naar het Wereld Natuur Fonds.

Duurzame handbagage koffer

Wat maakt een koffer een duurzame koffer? Hierbij is de productie, het materiaal en hoelang de koffer mee gaat het meest belangrijk. De handbagage koffers van NORTVI zijn aan de binnenkant gemaakt van gerecyclede pet flessen en aan de buitenkant van gerecycled, milieuvriendelijk en sterk polycarbonaat gemaakt. Deze materialen krijgen een nieuw leven en dat is terecht, het is namelijk sterk genoeg om een leven lang mee te gaan. Sowieso zit er bij elke koffer een garantie van 5 jaar. De looks verraden in elk geval niet dat de duurzame koffers gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Het ziet er namelijk gloednieuw en bijzonder stijlvol uit. Momenteel heeft NORTVI twee type handbagage koffers. Op de foto's zie je de koffer Essential in de kleur Sand White, zonder strap.

Front Pocket

De 'Front Pocket' koffers van NORTVI hebben aan de buitenkant van de koffer een extra vak. Dit is handig wanneer je alleen met handbagage reist zodat je hier spullen in kwijt kan welke je snel nodig hebt. Denk aan je paspoort en instapkaart. Het vak zit aan de voorkant en is net wat kleiner dan de omtrek van de hele koffer.

Essential

Zelf heb ik gekozen voor de handbagage koffer 'Essential'. De Essential lijn heeft geen extra vak aan de voorkant en ziet er nog wat minimalistischer uit. Deze heb ik gekozen omdat ik gewend ben een los tasje mee te nemen met de belangrijkste reis documenten. Met boarden kan deze in de koffer en bij sommige Airlines mag je een extra tasje mee.

Straps

Voor om de koffers kun je kiezen uit 9 verschillende straps. Deze doe je om de koffer, dit is meegenomen in het ontwerp, en geeft een persoonlijke tintje. Zo herken je de koffer snel en wordt deze zeker niet zomaar open gemaakt.

➞ De leukste interrail routes in Europa
➞ Tips om duurzaam te reizen

Nortvi-review

mooie-koffers

Koffer specificaties

De koffer is duurzaam maar bovenal vooral heel praktisch en makkelijk in gebruik. Het heeft een inhoud van 36 liter, twee grote binnenvakken met daarin een los vak en nog eens twee extra inpak-vakken. De duurzame koffer heeft een geïntegreerd TSA-slot en soepele extra stille wieltjes. De buitenkant van de koffer is gemaakt van milieuvriendelijk polycarbonaat en de voering aan de binnenkant van 100% gerecyclede PET-flessen. Ook de ritsen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Het formaat mag mee bij alle luchtvaartmaatschappijen als handbagage.

Hoe is de NORTVI handbage koffer in gebruik?

Ik heb de koffer meegenomen naar een lang outdoor weekend in Frankrijk en de koffer was flink gevuld. Eerder nam ik de koffer ook mee naar een weekend Friesland. De koffer heb ik nu dus twee keer gebruikt waarvan een keer in het vliegtuig. Het eerste dat opvalt (op de looks na) is dat de koffer haast niks weegt. Ik heb zelf geen weegschaal in huis maar vergeleken met 2 andere handbage koffers (waarvan een zachte) is deze koffer verreweg het meest licht (en ook het grootst). En dat terwijl de buitenkant stevig is. De handbagage koffer heb ik ingecheckt en kon deze zonder deuken of krassen van de bagage band afhalen. Het enige is dat er wat rubber vlekken op zijn gekomen, maar deze gaan er ook snel weer af.

Wat ik verder erg prettig vind zijn de soepele wieltjes. Je kunt de koffer makkelijk alle kanten op duwen of trekken. Daarnaast ben ik al jaren groot fan van travel bags - zakken waar je kleding en andere reis spullen in kunt doen - maar met deze koffer is dat verleden tijd. Aan de binnenkant van de koffer zitten 5 vakken waardoor ik spullen direct netjes kan opbergen. Sokken in het kleine vak, broeken in een van de grote vakken en tops in de andere bijvoorbeeld. Zo hoef je nooit meer lang te zoeken naar die ene korte broek en is de inhoud van je koffer altijd overzichtelijk.

De positieve punten nog eens kort samengevat:

  • Duurzame koffer welke lang meegaat + 5 jaar garantie
  • Is stevig en heeft stille, soepele wieltjes
  • Handige opberg vakjes aan de binnenkant (en buitenkant)
  • Ziet er bijzonder stijlvol uit

De NORTVI Essential handbagage koffer is verkrijgbaar voor € 189 en de NORTVI Front Pocket koffer voor € 229. Met de gedachte dat je deze koffer de rest van je leven gebruikt Verder ben ik erg benieuwd naar de NORTVI koffers in groter check-in formaat. Aldus NORTVI komen de grotere formaten volgend jaar en een mooie bijpassende tassenlijn komt nog in de loop van dit jaar. Deze duurzame koffer van NORTVI zou ik elke reiziger in elk geval van harte aanbevelen.


➞ Geld verdienen met affiliate marketing

koffer-review

duurzame-koffers

koffer-nortvi

nortvi-review