Op zoek naar een vakantie bestemming waarbij je niet hoeft te vliegen? Flixbus is een groene bus maatschappij die je naar vele bestemmingen binnen Europa brengt. Voor een zachte prijs. De groene bus staat dan ook bekend om de goedkope manier van reizen, terwijl je weinig inlevert op comfort. Zeker wanneer het vergelijkt met zitten in het vliegtuig. In dit artikel lees je meer over reizen met de Flixbus, en tips voor de leukste routes.

De leukste Flixbus routes en bestemmingen


Reizen met de Flixbus is heel eenvoudig. Je koopt een kaartje en stapt in waar het kan. Ze hebben haltes op maar liefst 20 plekken in Nederland. Download de Flixbus app en je hebt alle informatie altijd bij de hand. De Flixbus is goedkoper reizen dan met de trein. Zo betaal je ongeveer zeven euro om naar Antwerpen te gaan. De trein naar Antwerpen is zo'n 15 euro duurder. De bus brengt je niet alleen naar de grootste steden, maar ook naar kleinere plekken en natuurgebieden. Zelfde reisden we bijvoorbeeld van Amsterdam naar Aalborg in Denemarken. Een bus is van zichzelf al duurzamer dan het vliegtuig, en in samenwerking met ClimatePartner maken ze de busreizen nog duurzamer. Ook kun je tijdens het boeken een vrijwillige donatie doen.

➞ Bekijk alle reizen en bestemmingen van Flixbus

stedentrip-met-flixbus

Antwerpen

De leukste grote stad van onze zuiderburen is Antwerpen. De stad ligt op net een half uur over de Nederlandse grens maar voelt toch heel anders aan. De bourgondische sfeer, mooie gebouwen en leuke restaurants maken het een ideale stedentrip bestemming. En een perfect om met de Flixbus te bezoeken. In Antwerpen kun je je met gemak een aantal dagen vermaken, en zeker tijdens de sale, die twee keer per jaar wordt gehouden, bijzonder goed winkelen. Heb je maar een dag? Ook dan is de stad de moeite waard voor een bezoekje.

Reis naar Antwerpen met de Flixbus

weekend-weg-harz

De Harz in Duitsland

Liefhebbers van bos en natuur kunnen de bus nemen naar de Harz in Duitsland. Dit is het noordelijkste middelgebergte van het land en benoemd tot Nationaal park, bestaande uit rotsen en groen. De Brocken is met 1142 de hoogste berg van het gebied. De Harz ligt ligt op ongeveer 4 uur oostelijk rijden en is dus uitstekend te doen in een weekend. Het is absoluut een walhalla voor wandelaars. Je kunt er verder middeleeuwse vakwerksteden bekijken, kastelen bezoeken en ziplinen. De Brockenbahn is de bekende spoorlijn waar nog een oude stoomtrein overheen rijdt.

Reis naar de Harz met de Flixbus

flixbus-parijs

Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld. Talloze bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en het Louvre zullen het hoogtepunt van je stedentrip zijn. Maar als je in Parijs bent, moet je ook zeker wat tijd vrij maken om lekker rond te dwalen in de leuke wijken van de stad. Werkelijk elke straat, huis en buurt is mooi. En elk arrondissement heeft een eigen karakter en is het ontdekken waard.

Reis naar Parijs met de Flixbus

flixbus-berlijn

Berlijn

Een van leukste Flixbus routes leidt je naar Berlijn, de meest bruisende stad van Duitsland. Je moet er even voor zitten maar Berlijn is een stad waar je langer wilt verblijven. Er is zoveel te doen en te zien dat je aan een weekend niet genoeg hebt. Berlijn is alleen al vanwege de beladen geschiedenis een stad welke je minstens eens in je levens moet bezoeken. Maar ook vanwege de vele hippe barretjes, stadsstranden, urban hotspots en alternatieve wijken.

Reis naar Berlijn met de Flixbus

flixbus-bremen

Bremen

Bremen en Bremerhaven zijn twee zustersteden en behoren tevens tot de Hanzesteden in Duitsland. Beide zijn een wereld van verschil: het knusse, oude Bremen. versus het ruwere Bremerhaven, zo 55 kilometer verderop. Bremen is de tweede stad in Noord-Duitsland en de tiende stad van heel Duitsland. De stad heeft een rijke geschiedenis en is het ultieme voorbeeld van een oude stad met romantische gebouwen een prachtig centraal plein. Langs de oudste stad loopt de rivier de Wezer en langs de oever zijn verschillende 'biergartens' te vinden die altijd gezellig vol zitten.

Reis naar Bremen met de Flixbus

flixbus-praag

Praag

De Gouden Stad, zoals een van de bijnamen van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau. Praag is de meest centrale hoofdstad van heel Europa, hierdoor is het een hele diverse stad met een rijke geschiedenis. De historische binnenstad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het lijkt één groot sprookje wanneer je er door heen wandelt. Behalve het bekijken van de prachtige gebouwen is er nog meer te doen in Praag. Je kunt er chillen op een eiland, fietsen, architectuur bewonderen, kathedralen bekijken en meer. In Praag ben je al in zo'n 9 uur met de Flixbus.

Reis naar Praag met de Flixbus

flixbus-groningen

Groningen

Woon je in het zuiden of midden van het land dan is de stad Groningen niet om de hoek. Met de Flixbus kun je toch comfortabel en goedkoop deze leuke studentenstad bezoeken. In Groningen is veel te doen, zoals de Martinitoren beklimmen, koffietentjes uittesten, dwalen door de hofjes van Groningen, en suppen over de grachten vanuit de haven. Vanaf Amsterdam ben je voor € 7,99 al in het centrum van Groningen.

Reis naar Groningen met de Flixbus

Flixbus-Lille

Lille

Een weekend naar Lille is misschien niet het eerst waar je aan denkt wanneer je met de Flixbus wilt reizen. Maar deze Belgische/Franse stad is absoluut een bezoek waard. Lille wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd, maar dan intiemer en kleiner. Je kunt er een van de grootste vintage markten van Europa bezoeken, de lekkerste mosselen eten, terrasjes pakken, delicatesse winkels binnengaan, dwalen door de mooie wijken en musea bezoeken. Bovendien is Lille helemaal niet ver weg.

Reis naar Lille met de Flixbus