Frankrijk is de meest populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders en Belgen. Het grote land is dan ook afwisselend, en goed bereikbaar. Of je nu voor de bergen komt, voor de wijn, stedentrips, de rust, de gezellige campings of voor het strand. Voor elke reiziger is er wel een mooie regio! Met name het noorden is perfect voor wanneer je een vakantie dichtbij wilt plannen. Binnen een paar uur ben je er namelijk al. Hier kun je een rondreis maken van een week of langer. In dit artikel lees je ideeën voor een roadtrip Noord Frankrijk!

Roadtrip Noord Frankrijk


Frankrijk is al jaren vakantiebestemming nummer één. Geen wonder want het is niet ver rijden en er is zo veel moois te zien. Binnen vier á vijf uur rijden vanuit Utrecht kun je al een toffe rondreis maken. Houd je van goed eten en drinken? Ga dan richting de Champagnestreek. Houd je van geschiedenis en een spectaculaire kustlijn? Dan is Normandië een goed idee. Oesters eet je in Bretagne waar je ook uitgestrekte stranden en sfeervolle dorpen hebt. De Elzas is zowel in de zomer als in de winter een sprookjesachtige bestemming in Noord-Frankrijk! Lees hier alles over rijden naar Frankrijk.

roadtrip-Champagne

roadtrip-noord-frankrijk

vakantie-Frankrijk

Roadtrip Champagnestreek

De Champagnestreek is een groene oase van Frankrijk, maar meer bekend vanwege de champagnehuizen en velden vol druiventrossen. Hier vermaak je je met een bezoek aan vele champagnehuizen en cultuur snuiven in steden als Reims en Troyes. De Champagne regio strekt zich uit vanuit Reims zuidelijk richting Troyes en Château-Thierry in het westen. Binnen deze driehoek zie je mooie landwegen, wijngaarden en sfeervolle stadjes. Er zijn meerdere routes die je kunt nemen en eigenlijk zijn ze allemaal de moeite waard. Je komt langs grote en kleine wijnhuizen. Een voorbeeld route is vanuit Reims naar Épernay en vervolgens naar Châlons-en-Champagne. Daarna naar Troyes en via de linkerkant terug naar boven.

 Bekijk accommodaties in de Champagneregio

Roadtrip-Bretagne

roadtrip-frankrijk

rondreis-Frankrijk

Roadtrip Bretagne

Bretagne is een schiereiland in het westen van Frankrijk. De regio streekt wat uit en beschikt daardoor over een aantal van de mooiste stranden in Frankrijk. Door de ligging en door de geschiedenis is Bretagne een streek met een eigen karakter. Het eigenzinnige komt met name doordat de provincie tot aan de Franse revolutie onafhankelijk was. Ook is het lange tijd in bezit geweest van de Kelten, wat je nog aan alles merkt. Je ziet het aan kastelen, prehistorische overblijfselen en middeleeuwse dorpjes. Cancale is een van dé oestersteden in Frankrijk en Locronan is een van de mooiste dorpjes van het land. Voor een roadtrip Bretagne kun je met gemak twee weken uittrekken. Deze regio bezoek je voor de leuke vissersdorpen, de zandstranden en de zee met helderblauw water, voor de stadjes en de schaaldieren die je overal kunt eten.

 Bekijk campings in Bretagne

roadtrip-Noord-Frankrijk

roadtrip-Normandië

roadtrip-Normandië

Roadtrip Normandië

Normandië ligt aan de westkust van Frankrijk en is een van de meest populaire plekken voor een roadtrip Noord Frankrijk. Mensen maken er een stop van een paar dagen of blijven er een aantal weken. De geschiedenis heeft Normandië gemaakt tot wat het nu is. Door de strategische ligging was de regio een belangrijk punt voor veroveringen. Er zijn diverse musea en op de stranden staan vaak nog restanten van. De regio bestaat verder uit havenstadjes waar elke dag vis wordt gehaald en direct verkocht. Iets meer in het binnenland vind je de idyllische dorpjes met groene tuinen, rode rozen en smalle rivierbeekjes. De mooiste stranden met krijtrotsen liggen bij Dieppe en Étretat, waar je witte rotsformaties vindt en zelfs de bekende olifantenslurf. Het enige echte icoon van Normandië en misschien wel van heel Noord-Frankrijk is Mont Saint Michel. Dit is een grote, middeleeuwse abdij gelegen op een rotsachtig getijdeneiland een kilometer van de kust. Voor de sportievere vakantiegangers kan het eiland ook via het wad bereikt worden.

Bekijk vakanties Normandië

roadtrip-Elzas

Elzas-Frankrijk

noord-Frankrijk

Roadtrip Elzas

Een mooie roadtrip Noord Frankrijk is die door de Elzas, langs de grens met Duitsland. Deze heuvelachtige streek in het noordoosten staat bekend om zijn valleien, kleurrijke stadjes en bossen. Het westelijke deel wordt gevormd door de bergketen Vogezen en het oosten door het Rijndal. De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk dat net grenst aan Zwitserland Route des Crêtes is een mooie slingerweg langs een aantal meren maar zorg dat je in elk geval een stop maakt in Colmar en Straatburg. Behalve het prachtige landschap en het heerlijke eten, kom je ook naar Elzas (Alsace) om te genieten van wijn. De kracht van Elzas wijn ligt bij de diverse kleine wijngaarden die echte kwaliteit voortbrengen.

 Bekijk accommodaties in de Elzas