auto-huren-zonder-creditcard

Italië is een van mijn favoriete vakantiebestemmingen en dat is niet alleen vanwege het eten. Het land is ontzettend divers - en dan heb ik nog niet eens de helft gezien - en heel toegankelijk. De beste manier om Italië echt te leren kennen is wat mij betreft met een auto. Met een huurauto kom je bijna overal en met goede wegen is Italië een ideale roadtrip bestemming.  In dit artikel lees je mijn ervaring met het huren van een auto in Italië, met tips voor routes en betrouwbare autoverhuurders.

Tips auto huren in Italië 

Zelf heb ik tot nu toe altijd voor een fly en drive vakantie in Italië gekozen. Bij de luchthaven haal ik een auto op en al snel kan de road trip beginnen. Een auto huren in Italië kan op elke luchthaven en dit is verreweg het handigst, maar in de steden kan het vaak ook. Hiervoor kun je kiezen wanneer je bijvoorbeeld eerst een stedentrip doet (zonder auto) en daarna een autovakantie Italië wil gaan doen. Een auto huren kan vrijwel altijd ter plekke, maar zelf vind ik het prettig om van te voren een auto te reserveren. Zo kan ik mijn wensen aangeven en heb ik de auto sneller. Op zoek naar Tips auto huren in Italië? Lees dan mijn ervaringen en tips voor een auto verhuurder, de verkeersregels en ideeën voor een auto vakantie in Italië.

Betrouwbare auto verhuurder

Hoewel Italië over het algemeen een veilig en betrouwbaar land is moet je niet zomaar bij de eerste beste persoon die auto's verhuurt een huurauto meenemen. Waar moet je dan op letten voor een betrouwbare autoverhuur in Italië? Net als bij reisorganisaties kunnen autoverhuur bedrijven zich aansluiten bij ANVR. Dan weet je in elk geval dat je goed zit. Check ook altijd of er reviews zijn. Zelf vind ik het dus fijn om van te voren een auto te reserveren en dit doe ik dan vanuit Nederland bij een Nederlandse organisatie. De afgelopen jaren heb ik dit altijd via Sunny Cars gedaan. Sunny Cars heeft sowieso een all-in autoverzekering en dan kun je dus niet opgelicht worden.

Mijn ervaring met Sunny Cars is tot nu toe altijd goed geweest. En als er iets was - die ene keer in Marokko - dan was dat met één telefoontje opgelost. Sunny Cars zit in Nederland, maar is ook vanuit het buitenland altijd bereikbaar. Het allerfijnste aan auto via Sunny Cars is dat je weet dat het honderd procent betrouwbaar is. Tip: huur je auto One Way wanneer je een road trip door Italië wilt maken, je levert de auto dan op een andere plek in dan dat je deze hebt opgehaald. Zo kun je meer van het land zien omdat je niet terug moet naar de eerste bestemming. Vaak betaal je hier wel een toeslag voor.
autohuur italië

Ideeën voor een road trip Italië

Italië kent ontelbaar veel mooie wegen en autoroutes. Het is onmogelijk om alles van het land te zien. Groene landschappen, glooiende wijnheuvels, steile rotsen met gekleurde dorpjes, eindeloze olfijngaarden of felblauwe meren afgewisseld met besneeuwde bergtoppen. Aan mooie landschappen is absoluut geen gebrek.  Op zoek naar ideeën voor een autovakantie Italië? Dit zijn mijn vier favoriete road trips.


Road trip Puglia

De hak van Italië bestaat uit een sprookjesboek vol schilderachtige witte dorpjes, olijfgaarden en steilte rotskust. Een road trip door deze regio is er een voor op je bucketlist: het stikt in Puglia van de mooie plekjes. Niets mooiers dat tussen glooiende, groene heuvels rondrijden en lekker eten gegarandeerd.

➞ Huur een auto bij Brindisi
 Huur een auto vanaf Bari

Autovakantie Sicilië

Sicilië heeft qua cultuur en geschiedenis enorm veel te bieden. Het ligt op belangrijke strategische plaats in de Middellandse zee en heeft daardoor een lange en bewogen geschiedenis. Dit is er zeker nog terug te zien. Maar de vulkaan de Etna is natuurlijk ook bijzonder uniek. Dit, en een kleine 1.000 kilometer aan kustlijn, maakt het eiland enorm veelzijdig.

Huur een auto bij de luchthaven van Catania
➞ Huur een auto in Trapani

Road trip Toscane

Een van de bekendste roadtrips in Europa en de meest recente die ik maakte is wel die door het knappe Toscane. Van wijngaarden tot aan glooiende heuvels tot het ruige en bergachtige noorden. En niet te vergeten de prachtige oude steden als San Gimignano en Volterra. Of de heerlijke steden Florence, Lucca en Siena.

Huur een auto bij de luchthaven van Pisa
➞ Huur een auto in Florence

Amalfi kust road trip

In de provincie Campanië, ten zuiden van de Golf van Napels vind je de Amalfikust. De natuur van deze kustlijn is één en al pracht en praal, en daarbij zie je er ook de mooiste dorpjes als: Positano, Praiano, Ravello, Atrani en Amalfi. De Amafli Drive SS163 is de weg die er langs loop en laten we eerlijk zijn, die móet je een keer gereden hebben.

➞ Huur een auto bij Napels
 Huur een auto in Italië

auto-huren-italie

tips-auto-huren-italie

waar-auto-huren-italie

Praktische informatie voor het huren van een auto

Kun je een auto huren Italië zonder creditcard? Welke leeftijd moet je minimaal hebben en wat zijn de andere regels voor het huren van een auto in Italië? Over het algemeen kun je zonder creditcard geen auto in Italië huren. Een creditcard heb je nodig als borg. Bij enkele verhuurders kun je de borgsom afkopen. In Italië geldt dat je minimaal 18 jaar moet zijn om een auto te moge huren. Echter bij veel verhuurmaatschappijen moet je ouder zijn, en minimaal twee jaar je rijbewijs hebben. Wanneer je dit niet hebt kun je soms een toeslag betalen om toch te rijden.

Verkeersregels in Italië

In Italië geleden een aantal andere regels dan in Nederland. Ten eerste heb je bijvoorbeeld te maken met tolwegen. Voor bijna alle wegen in Italië moet je tol betalen. Hoeveel dit is hangt af van de auto die je huurt. Tol betaal je bij de tolpoortjes met contant geld, of met een (credit)kaart. Net als in Nederland heeft rechts voorrang, mag je niet meer dan o.5 promille alcohol in je bloed hebben (ongeveer een glas wijn) en mag je geen mobiele telefoon vast houden als bestuurder. In de auto mag niet gerookt worden wanneer een passagier jonger is dan 18 jaar.

Wil je een stad combineren met een road trip? Let dan op dat een aantal steden een milieu zone hebben en je dus een vignet nodig hebt, of dat je er helemaal niet in mag. Steden waarbij de  Zona a Traffico Limitato (ZTL) geldt: Rome, Arezzo, Bologna, Florence, Milaan, Palermo, Pisa en Verona. Kijk van te voren welke regelt er gelden of vraag dit na bij de auto verhuurder.

In de zomer zijn winterbanden verboden in Italië. Van 15 mei t/m 14 oktober riskeer je dan een boete. Buiten deze periode zijn winterbanden juist verplicht.

Op snelwegen mag je maximaal 130 kilometer per uur, op de gewone autowegen 110. Op gewone wegen buiten de bebouwde kom is de maximale snelheid 90, binnen de bebouwde kom 50 kilometer.


auto-huren-italie-tips

autovakantie-italie

road-trip-italie

auto-wintersport-italie

tips-huurauto-italie

autohuur-italie-tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.