Een van de mooiste bezienswaardigheden van Schotland is het schiereiland Isle of Sky. Skye is het grootste en bekendste eiland van de Binnen-Hebriden, dat qua natuur het hoogtepunt is van je rondreis Schotland. Gelegen in het noord-westen van het land en terecht bestempeld als een van de meest sprookjesachtige plekken op aarde. Deze Bezienswaardigheden op Isle of Skye zou ik zeker niet overslaan:

Bezienswaardigheden op Isle of Skye


Via Newcastle, Edinburgh, Loch Lomond, Fort William, Loch Ness & Inverness rijden we naar het magische Isle of Skye. Er zijn twee manieren waarop je naar het eiland kan komen. De eerste is met de auto via de auto weg waarbij je een stuk omrijdt. De tweede is met de boot vanaf Mallaig.

 Huur een auto in Schotland via Sunny Cars


Lees ook: Roadtrip Schotland: route & highlights

isle-of-skye

Natuurgeweld – The Old Man of Stor

Onaangetast natuur geweld, zoals je je dat voorstelt bij Noorwegen, is in Schotland misschien nog wel ongerepter. In het noordelijkste deel is de natuur van Schotland op haar best, met Isle of Skye als kers op de taart. Door een aardverschuiving is The Quiraing (Meall na Suiramach) ontstaan. Dramatische kliffen afwisselend met groene vlaktes & sprookjesachtige watervallen. Prachtig hier veel om te wandelen. The Old Man of Stor is het icoon van Schotland en Isle of Skye. Deze rotsformatie is vooral herkenbaar vanwege die ene puntige rots, ‘de oude man’. The Old Man of Stor  ligt op tien minuten rijden vanaf Portree.

Havenstad Portree

Zoveel tinten grijs de lucht is, zoveel kleuren groen als je ziet, zo dramatisch het landschap is, zo liefelijk is de haven-en hoofdstad van Isle of Skye: Portree. Huisjes langs het water met de kleuren roze, zacht geel en muntgroen. Dat zie je niet aankomen. Maar hoe leuk is dat? Het stoere Schotland veranderd in een prachtig authentiek havenstadje met enkele goede visrestaurants. Wist je dat in Schotland de lekkerste zeevruchten eet? Houdt er wel rekening mee dat er niet veel restaurants zijn en niet veel Bed & Breakfasts, vooral in de zomer zit alles snel vol.

Talisker Whiskey

In het Whiskey land bij uitstek is het natuurlijk leuk om te leren hoe het drankje nou eigenlijk gemaakt wordt. Het wordt hier al sinds mensenheugenis geproduceerd en is tot de dag van vandaag het beroemdste exportproduct van het land. Talisker Whiskey is een Schotse single malt island whisky, afkomstig van Isle of Skye. Het wordt geproduceerd door de Talisker distilleerderij in Carbost, ten zuiden van het eiland. Het is leuk de distillery hier te bezoeken en een proeverij te doen.

 Bekijk vakanties Schotland via Voigt-Travel
➞ Lees  meer  over de  Schotse Hooglanden
bezienswaardigheden-op-isle-of-skye

Adres: Carbost, Isle of Skye IV47 8SR

Dunvegan Castle

Dunvegan Castle is een veertiende-eeuws kasteel – het bolwerk van de clan MacLeod – nabij Dunvegan. Het uiterlijk van het huidige kasteel is grotendeels negentiende-eeuws Victoriaans. Het kasteel is prachtig gelegen: het laagste deel werd direct gebouwd in de rots, en is alleen daarom al een bezoek waard. In de tuinen kun je fijn wandelen, het ligt mooi aan het water en met een boottochtje zou je er zeehonden kunnen spotten.

Adres: MacLeod Estate, Dunvegan House, Dunvegan, Isle of Skye IV55 8WF

Fairy Pools

Vele watervalletjes, sprookjesachtige beekjes, doorschijnend blauw/groen water en een weidse omgeving met in de verte hoge bergtoppen. The Fairy Tails Pools dragen niet zomaar deze naam. In de vallei kun je wandelen en mountainbiken of gewoonweg genieten van de prachtige baden. Een van de mooiste bezienswaardigheden op Isle of Skye.

Adres: Glen Brittle IV47 8SG

bezienswaardigheden-op-isle-of-skye bezienswaardigheden-op-isle-of-skye

bezienswaardigheden-op-isle-of-skyebezienswaardigheden-op-isle-of-skyeisle-of-skye-bezienswaardigheden