Boheems-paradijs

Tsjechië is echt een van de meest ondergeschoven kindjes in Europa. Het land heeft zoveel te bieden, en toch gaan de meeste mensen naar Praag of rijden er in de zomer heen om te kamperen. Wat overigens beide fantastisch schijnt te zijn, maar er is zó veel meer. Brno & Ostrava bijvoorbeeld, of Moravië, het wijngebied in het zuiden van Tsjechië. Echt verliefd werd ik op het Boheems paradijs in Tsjechië, dat haar naam 200 procent waar maakt. Een paradijs aan natuurschoon!

Het Boheems Paradijs in Tsjechië

De Tsjechische naam voor het Boheems Paradijs is Cesky Raj en is een natuurgebied in het noorden van het land. Het paradijs bestrijkt circa 700 km2 en bestaat grotendeels uit sprookjesbossen en steile zandrotsen. Nergens anders in Europa zag ik zulke bijzondere natuur. De Algarve heeft een prachtige kust, Sera de Estrela is veruit uniek te noemen en de Alpen zijn mooi maar zoiets als het Boheems Paradijs, nee dat is echt beeldschoon. Ruige rotsen, rivieren, vulkanen, karstfenomenen, diepe dalen, oude bossen, kastelen en meertjes zijn kenmerkend voor de regio. De rotsen zijn 100 miljoen jaar oud en opgestuwd uit de oeroude zeebodem.

Hiken kun je in het Bohmeese Paradijs als de beste. Het ene moment loop je boven de rotsen langs, zie je prachtige uitzichten, en het andere moment loop je tussen de gigantische rotsen en meterslange bomen door waardoor je je een kabouter voelt. In oktober 2005 is dit gebied opgenomen in het Europese netwerk van geologische parken van Unesco en is dus officieel een geologisch natuurwonder. Het Boheems Paradijs in Tsjechië is de ultieme droom voor de outdoorliefhebber, en behalve wandelen kun je rosten beklimmen, steppend de berg af, of raften over de rivier! Snel lees je meer over wat je nog meer kunt doen in het noorden van Tsjechië. Voor nu een hele reeks aan foto’s van het Boheemse Paradijs.

PRAKTISCHE INFO BOHEEMS PARADIJS TSJECHIE

Wil je deze regio in Tsjechië ook bezoeken? Stel je navigatie dan bijvoorbeeld in op Association of Czech Paradise. Ook overnachten in dit gebied? Zelf sliep ik in het sprookjesachtige kasteel / Hotel Štekl in, Hruba Skala, midden in het Boheems Paradijs. Een dikke aanrader en je loopt zo tussen de rotsen. De beste reistijd is wat mij betreft de herfst omdat de natuur dan op haar mooist is. Maar om te wandelen is ook het voorjaar en de zomer een goede keus. De wandeling zijn voor de gemiddelde hiker prima te doen. Tsjechië. ligt op slechts 700 á 800 kilometer van Nederland.


Lees ook: 11x De mooiste hikes van Europa

zo-mooi-is-boheems-paradijs-tsjechie

boheems-paradijs-tsjechieboheems-paradijs

zo-mooi-is-boheems-paradijs-tsjechie

boheems-paradijs

boheems-paradijs-tsjechie

mooiste-natuur-tsjechie

boheems-paradijs-tsjechie

boheems-paradijs-tsjechie

boheems-paradijs

wandelen-boheems-paradijs-tsjechië

boheems-paradijs-tsjechië

boheems-paradijs

Tsjechië-boheems-paradijs

boheems-paradijs-tsjechie

boheems-tsjechie

paradijs-tsjechie

17 thoughts on “Zo mooi is het Boheems Paradijs in Tsjechië”

 1. Echt wow! Ik was al fan van je Instastories en foto’s, nu ben ik helemaal om. Dit gebied kende ik nog niet, stom eigenlijk, want ik hou enorm van natuurreizen. Ik zet het gelijk op mijn lijstje! 🙂

 2. Ziet Tsjechie er ZO uit?! O.o Dit had ik helemaal niet verwacht. Net zoals de meesten ken ik enkel Praag (ben ze zelf nog nooit heen geweest) maar mijn mond viel toch wel open bij het zien van jouw foto’s. Nooit gedacht om zo iets moois zo ‘dicht bij’ te vinden. Tsjechie staat vanaf nu op mijn bucket list.

 3. Wat mooi! Ik ben toevallig op dit moment een roadtrip voor de zomer aan het plannen en ging nu uit van Bamberg – Praag – Brno en dan via Dresden terug, maar nu twijfel ik eigenlijk of ik niet beter hier naartoe kan gaan ipv Brno. Omdat we met ons zoontje van 5 rijden willen we eigenlijk niet al te lang in de auto zitten op één dag. We gaan voor ongeveer 8 dagen en ik wilde bijvoorbeeld 2 nachten in Praag blijven, maar nu ik die zo zie ga ik misschien toch nog schuiven haha. Heb jij nog tips?

  1. Hoi Heleen! Helaas ben ik zelf niet in het zuiden van Tsjechië geweest. Brno en de omgeving schijnen ook erg mooi te zijn! Maar het Bohmeems paradijs ligt erg gunstig en precies tussen Praag en Dreseden! Heb je toevallig mijn andere artikel over noord Tsjechië gezien? Daar geef ik meer tips over wat er te doen is! Veel succes, en 1 ding is zeker, het wordt hoe dan ook een mooie bestemming!

   Meer info over noord Tsjechië
   https://foodtravelphotography.com/mooiste-plekken-noorden-tsjechie/

 4. Wij (mijn vrouw en ik) zijn er in 2014 geweest. Is inderdaad een heel bijzonder gebied. Je raakt er niet
  uitgekeken. Wist je dat er in Slowakije ook een paradijs is (Slovensky Raj). Ook zo’n gebied waar je een keer geweest moet zijn. Daar zijn we in 2017 geweest. Ik weet zeker dat je daar ook verliefd op wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.