In mijn serie interviews ik inspirerende mensen die om wat voor reden dan de wereld over reizen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de persoon, de mooiste reisherinneringen of dromen van iemand. En ik ben benieuwd naar welke gekke gewoontes iemand in het vliegtuig, hoe je een beetje fit blijft tijdens het reizen of wat er altijd mee gaat. Vorige maand interviewde ik Esther, een professionele windsurfster die de hele wereld over reist. Deze keer een interview met Roëll van We Are Travellers. Na haar wereldreis begon ze een blog en inmiddels is deze gegroeid tot misschien wel het grootste reismagazine van Nederland!

Digital Nomad Roëll

Als reisfan ken je haar waarschijnlijk wel, en anders ken je haar online reismagazine We Are Travellers wel. We Are Travellers uitgegroeid tot een imperium met een giftshop en een heel team aan reizigers. Roëll heeft een tijd geleden haar baan opgezegd om fulltime te gaan voor We Are Travellers. En met een enorm succes. We Are Travellers trekt inmiddels maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers en Roëll is bijna meer op reis dan thuis. Een fervente traveller dus die wel wat nuttige tips voor ons heeft!

Wanneer begin je met inpakken, waar begin je mee en wat is je favoriete soort tas?

Het liefst reis ik met een handbagage koffer, omdat daar meestal al genoeg in past als je je spullen maar effectief oprolt. Wanneer je met alleen handbagage reist, kun je ook sneller inchecken omdat je niet eerst je koffer hoeft af te geven. Scheelt weer tijd op Schiphol! Zodra mijn koffer uit de kast is getoverd, dat is vaak 1 tot 2 dagen voordat ik vertrek, pak ik hem vaak in één keer in. Omdat ik redelijk vaak reis, neem ik vaak hetzelfde mee afhankelijk van het weer op mijn bestemming. Bang om iets te vergeten word ik gelukkig ook steeds minder. Vroeger kon ik echt gek worden van alle inpakstress en nu probeer ik mezelf altijd maar gerust te stellen met het feit dat je uiteindelijk alleen écht je paspoort nodig hebt en de rest gewoon kan kopen op je bestemming.

Welke dingen neem je altijd mee op reis?

Mijn laptop! Waarschijnlijk laten heel wat mensen hun laptop juist thuis, maar omdat ik onderweg soms iets wil doen voor We Are Travellers vind ik het toch wel handig om bij me te hebben. Zelfs op korte stedentrips ja! Ook de hoeveelheid camera spullen begint steeds groter te worden. Tijdens mijn komende reis naar IJsland gaat als het goed is een drone mee, een camera met 3 verschillende lenzen en een TomTom Bandit Action Camera. Verder vind ik het vaak leuk om een reisspel mee te nemen, dat kan zoiets zijn als Yahtzee, Qwirkle of gewoon een boekje met sudoku’s.

Wat is je ultieme beautygeheim om een beetje fit op reis te gaan?

Moeilijke vraag! Ik doe zelf meestal niet te veel make-up als ik ga vliegen, vooral niet bij lange vluchten. Verder zit er vaak een tandenborstel in mijn handbagage, zodat wanneer ik aan kom ik meteen even mn tanden kan poetsen. Door zoiets kleins kun je je al opgefrist voelen.

Wat zijn je bijzondere vliegtuig gewoontes? 

Als ik alleen vlieg, dan stuur ik naar mijn familie en vriend altijd honderd berichtjes. Geen idee waarom, maar dat voelt toch fijn ofzo. Nog even een keer zeggen dat je van ze houdt en dat je nu echt, echt, echt gaat opstijgen. Ook ben ik een echte vliegtuigslaper. Soms slaap ik al voordat het vliegtuig opstijgt, maar meestal duurt het zo’n 5 of 10 minuten voor ik weg ben. Het eerste rondje met drinken mis ik daardoor ook vaker wel dan niet.

Wat is je all-time favoriete eten voor onderweg?

Ik ben denk ik de grootste hater van vliegtuig-maaltijden, op de een of andere manier krijg ik het gewoon niet weg gewerkt zo’n zilver bakje met dampend eten erin. In mijn tas zit dus altijd wat van thuis. Een boterham met kaas. Een zak met noten en rozijnen. Een appel en nog iets lekkers zoals snoep (van die roze autodropjes of zure snoepjes van Red Band) of koeken (eierkoeken of ontbijtkoek).

Heb je favoriete reisbestemming?

Mijn favoriete reisbestemming is misschien ook meteen de meest ondergewaardeerde. Op Brazilië ben ik namelijk echt verliefd geworden sinds mijn allereerste keer backpacken. Toch hoor ik nog maar weinig mensen over deze reisbestemming, terwijl er echt zoveel te doen is. Ik ben nu twee keer in Brazilië geweest, in het zuiden en in het noorden, maar zelfs dan heb je nog niet alles gezien omdat het land zo waanzinnig groot is en divers. In Europa ga ik trouwens het liefste naar bestemmingen in Italië, Spanje of Portugal, al begin ik ook steeds meer te houden van winterreizen naar bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden. Zo was ik onlangs in Zweeds Lapland en dat was echt een betoverende ervaring.

Wat is je meest waardevolle ervaring op reis? 

Met mijn vriend ben ik een half jaar op wereldreis geweest nadat we onze bachelor hadden afgerond. Dat blijft nog steeds een van mijn favoriete reisherinneringen. Verder vond ik het heel gaaf om in de Westkaap in Zuid-Afrika een roadtrip te maken. Die bestemming was echt totaal anders dan alle andere plekken die ik ooit eerder heb gezien.

Wat staat er nog op je bucketlist?

De Azoren staan hoog op mijn bucketlist, maar daar mag ik gelukkig aankomende maart naartoe! Verder zou ik heel graag eens terug gaan naar Brazilië, maar ook Namibië zou ik eens willen ontdekken. Verder lijkt met een groep vrienden naar Ibiza gaan me ook te gek! En als ik het ooit durf, dan zou ik wel eens willen paragliden. 

Wat zijn je dromen voor dit jaar?

Natuurlijk hoop ik dat We Are Travellers nog verder doorgroeit dit jaar, de site krijgt steeds meer bezoekers en het zou tof zijn als we nog meer reizigers kunnen inspireren. Ook merk ik dat filmpjes maken iets is wat ik graag doe en eigenlijk zou ik daar best wat beter in willen worden. Wie weet moet ik dus eens een extra cursus gaan volgen in 2017! Verder droom ik dit jaar van bestemmingen zoals de Azoren, Namibië, Brazilië, IJsland en de Seychellen. Daar zou ik allemaal heel graag naartoe willen, maar ik hou er ook wel van om verrast te worden, dus wie weet wat dit jaar gaat brengen! Ook ga ik dit jaar beginnen met werken op een werkplek waar meer ZZP’ers een bureau huren, dus wellicht dat ik daar ook meer inspiratie vandaan ga halen.

Volgende maand lees je een interview met Daisy van de boeken: “Koken met Restjes” & ‘Koken met Restjes is Leuk!’ en van de reisblog All Day Every Daisy!