Finland in een bestemming die je uitkiest omdat je van natuur en van wandelen houdt. Hiken is een van de dingen die Finnen het meest doen en ook toeristen komen speciaal voor de mooie wandelroutes. Een wereldberoemd hiksers-pad is de Berenroute. Deze tocht brengt je door ongerepte wildernis, oeroude bossen en langs meren. Hiken in nationaal park Oulanka is een must wanneer je in Finland in de zomer bent.

Nationaal park Oulanka in Finland


Wanneer de Finnen gaan hiken gaan ze niet een uurtje wandelen. Het liefst gaan ze er in de zomer dagen of weken op uit. Dit kun je uiteraard ook doen, maar er zijn ook routes van een dag of een paar uur. Wanneer het kan gaan ze er op uit om bessen te plukken, hout te hakken en om te kamperen. Lees hier meer over een vakantie Finland in de zomer en het mooie natuurpark!

In Finland word je pas echt erkent als ‘hiker’ wanneer je de beroemde Berenroute in Oulanka National Park hebt bewandeld. Het natuurgebied bestaat niet alleen uit bossen maar ook uit heuvels, wilde rivieren met hangbruggen en de schone lucht. Je kunt er hiken, mountainbiken en raften. Oulanka National Park is een van de meeste bekende natuurgebieden van Finland. Je vindt het tussen Salla en Ruka in in het noord-oosten van Finland. Het natuurpark heeft een oppervlakte van 270 km² en ligt verspreid over de provincies Oulu en Fins Lapland.

Je vakantie naar Finland zomer 2023

Of we een vakantie naar Fins Lapland in de zomer kan aanraden? Absoluut. Zelf bezochten we Finland augustus/begin september, net voordat de herfst begon. We genoten van heerlijke dagen met zon en aangename temperaturen. Het is in het noorden van Finland nooit heel erg druk, maar in de zomer wordt de Berenroute wel vaak gelopen. Daarom zijn de maanden juni en september de beste periode om hier naartoe te gaan. Een vakantie Finland staat garant voor outdoor leven, rendieren, wandelen, rust en kampvuurtjes. En vanaf september kun je zelfs al het noorderlicht zien. Wat ons betreft is hiken in Oulanka National Park van de leukste activiteiten om te doen in Finland.

Wij deden een Fly & Drive Finland van een week en verbleven een aantal nachten in Papin Talo Lodge. Heb je langer de tijd en wil je meer van Finland zien? Boek dan de fly-drive duizend meren en lapland.

Finland puur natuur fly & drive

voigt-travel-finland

Een week lang genieten van de rust, de Finse natuur, het water en de sauna? Wanneer je deze reist boekt verblijf je in het sfeervolle Papin Talo Lodge direct aan het water. Je hebt er een enorm keuk en en fijne kamers. Voor de deur liggen sup-boarden en kajaks, in de tuin staat een sauna en jacuzzi. Met de auto trek je er op uit naar Oulanka National Park.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Duizend meren en Lapland

beren-in-Finland

Maak een complete rondreis door Finland in 15 dagen. Je komt aan in Rovaniemi, bezoekt de hoofdstad Helsinki, geniet van de vele  meren, Nationaal Park Oulanka en Nationaal Park Koli, ziet talloze rendieren en zelfs beren, doet allerlei excursies en verblijft op mooie plekjes in de Finse natuur.

➞ Beschikbaarheid en prijzen

Nationaal Park Oulanka

Oulanka National Park wordt gezien als het mooiste park van Finland en bestaat uit een heuvelachtig gebied van naaldbossen, watervallen en kloven. Het ligt ten dele in de provincie Oulu en ten dele in Lapland. Het natuurgebied grenst aan Rusland en heeft een grootte van 270 kilometer. Oorspronkelijk was dit het leefgebied van de Saami (bewoners van Lapland), de Finnen zelf komen hier sinds het einde van de 17e eeuw. De Berenroute brengt je langs indrukwekkende natuur, kloven met steile wanden, uitzichtpunten, hangbruggen, rivieren en bossen. Het Nationale Park Oulanka is een populair wandelgebied in Lapland en ook zelf trokken we de wandelschoenen aan om een deel van Berenroute te lopen. Er leven vele diersoorten zoals vogels, en vlinders, maar ook de eland, lynx en de bruine beer.

Finland met Voigt Travel

De grote en kleine berenroute

De bekendste en meest populaire wandelroute van Finand is de Berenroute. Een route van 80 kilometer dwars naar Oulanka national park. Echte beren zul je er niet snel tegen komen (ze zijn er wel, maar schuw). De 80 kilometer hoef je niet helemaal te doen gelukkig (maar mocht je 5 of 6 dagen de tijd hebben kan dat wel). De route is voorzien van gratis trekkerhutten, schuilplaatsen en kampvuurplekken. Je ziet er veel mensen rondlopen met grote backpacks die de hele route afleggen. Maar er is naast de echte Berenroute ook een kleine Berenroute. Wanneer je parkeert bij bezoekerscentrum Oulangan luontokeskus kun je een mooi rondje van 12 kilometer doen. Naast de Berenroute is er ook de Ristikallioroute van 30 km, de kleine Berenroute (pieni Karhunkierros) van 9 km en de Keroharjuroute van 14 km. Om deze routes te doen navigeer je ook naar bezoekerscentrum Oulangan luontokeskus.

Finland zomer temperatuur

dieren-in-finland

Rondreis Finland zomer

Finland-in-de-zomer

Watersport in Oulanka national park

Finland wordt het land van duizend meren genoemd. Onterecht, het land telt namelijk in werkelijkheid zo'n 188.000 meren. Cliché maar waar, het is daardoor een fantastische plek voor outdoor-liefhebbers en watersporters. Ook in Oulanka National Park zijn er tal van mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Raften, kajakken, kanoën, met Voigt-Travel en Ruka Safari's  kan het allemaal. Door het nationale park stroomt rivier de Oulankajoki. Op sommige delen en vertakkingen van de groter rivier zijn watervallen en stroomversnellingen. Met name van Ruka kan je heel goed raften! Op rustigere stukken kun je relaxt kanoën.

Finland in de zomer

Wil je een rondreis Finland doen of op zomervakantie Finland? Dan wil je vast weten waar je kunt boeken, wat de beste reistijd is, wat de temperatuur in Finland in de zomer is, waar je een auto kunt huren of wat je nog meer kunt doen in Finland in de zomer?

Een zomervakantie Finland staat garant voor lange en vaak zonnige dagen waarbij je genieten op het bij het water. Daarnaast kun je natuurlijk de bossen in. In het zuidwesten zijn de zomers in Finland erg warm, in Lapland wat koeler maar toch kan het er zeker twintig graden worden. De best reistijd voor Finland is de nazomer, in juli kun je bijvoorbeeld last hebben van vele muggen bij de meren. Een vakantie rondreis Finland in de zomer kun je boeken via Voigt Travel, inclusief auto.

hiken-in-Fins-lapland

wandelen-in-nationaal-park-oulanka

Wandelen-in-finland

nationaal-park-oulanka

hiken-in-nationaal-park-oulanka

nationaal-park-oulanka

outdoor-finland

hiken-in-Finland

natuur-in-finland