Wil je op vakantie naar de Azoren maar weet je niet naar welke eiland je wilt? De Portugese eilandengroep bestaat uit 17 eilanden, waarvan 9 bewoond - en helaas kun je ze (vaak) niet allemaal bezoeken. Maar wel een paar! Of je kiest om één eiland helemaal te ontdekken! Welk eiland van de Azoren is het mooist? Waar staan ze om bekend en wat zijn de hoogtepunten?

De mooiste Azoren eilanden op rij


De Portugese Azoren zijn een paradijs! De eilandengroep heeft bijnamen als ‘het Hawaï van Europa’ en ‘de parel van Europa’. En dat is niet voor niets! De Azoren bestaan uit 9 eilanden met ieder zijn eigen natuurwonderen. En dat maakt de keuze voor één van de eilanden ook zo lastig. Overweeg je een vakantie naar de groene eilandengroep? Wij nemen je mee naar de mooiste Azoren eilanden! Lees je verder?

Over de Azoren eilanden

De Portugese Azoren zijn een archipel van 9 bewoonde eilanden midden in de Atlantische Oceaan. Tot de Azoren behoren de volgende eilanden: São Miguel, Santa Maria, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial, Flores en Corvo. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en dat maakt het landschap bijzonder én uniek! Ontdek vulkaankraters, steile kliffen, watervallen en natuurlijke warmwaterbronnen en geisers.

Dit zijn de 4 mooiste Azoren eilanden: Sao Miguel, Pico, Terceira en Faial zijn 4 van deze mooie eilanden en staan bekend om hun prachtige natuur.

leukste-eiland-azoren

1. São Miguel - het grote groene eiland

Sao Miguel is het grootste en meest bevolkte eiland van de Azoren. Het groene eiland staat bekend op de vele vulkaankraters en geisers in de plaats Furnas. São Miguel kan je zien als het hoofdeiland en meest bezochte eiland. Boek je een vakantie naar de Azoren dan is de kans groot dat je reis vanaf Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel en de Azoren, begint. Daarnaast vind je op São Miguel vele indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de bekende vulkaankrater Sete Cidades, kratermeer Lagoa do Fogo en het bekende Parque Terra Nostra met de natuurlijke thermale baden. Kortom, São Miguel is misschien wel het mooiste eiland van de Azoren en mag zeker niet ontbreken tijdens je reis.

Vakantie São Miguel met TUI
Kleinschalige accommodaties + huurauto met Eliza Was Here

Welk eiland van de Azoren is het mooist?

wandelen-op-de-azoren

2. Terceira - Het eiland met historische steden en cultuur

Na São Miguel is Terceira het populairste en meest bezochte eiland. Terceira staat bekend om zijn historische steden en beeldschone natuur. Daarnaast staat het eiland bekend om zijn wijngaarden en de productie van verschillende wijnen. De hoofdstad van Terceira is Angra do Heroísmo. De historische stad heeft een plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn bijzondere architectuur. Andere bezienswaardigheden op het eiland zijn het fort van São João Baptista, het klooster van São João de Tarouca en het natuurreservaat RSPN Terra Nostra.

Naar Terceira met Voja Travel
 Vakantie Terceira met TUI

mooiste-eiland-azoren

vakantie-azoren

3. Eiland Pico - Vulkaaneiland

Het eiland Pico staat bekend om de gelijknamige slapende vulkaan Pico. De top van de vulkaan heeft een hoogte van 2.351 meter en is hiermee de hoogste berg van Portugal! Naast deze indrukwekkende bezienswaardigheid staat Pico bekend om zijn wijngaarden, die beschermd worden door de Unesco als werelderfgoed. De wijngaarden van Pico zijn uniek door de manier waarop ze zijn aangelegd. De muren gemaakt met van vulkanische stenen bieden bescherming tegen de wind en de zee. Van oudsher staat Pico bekend om de walvisvangst. Pico is één van de beste plekken om walvissen en dolfijnen te spotten, een must see tijdens je Azoren vakantie! Tegenwoordig neemt Pico de verantwoordelijkheid om deze mooie dieren te beschermen. Er worden alleen kleine en duurzame excursies georganiseerd, een mooi initiatief!

Naar Pico met &OlivesTravel
 Vakantie Pico met Voja Travel

hortensia-azoren

walwissen-azoren

4. Faial - Hortensia eiland

Eiland Faial wordt ook wel het blauwe eiland genoemd. Het eiland kleurt in het voorjaar blauw door de enorme deken van hortensia’s over het eiland. Een prachtig gezicht! De hoofdstad van Faial is Horta, dat bekend staat om zijn haven. De haven ligt midden in de Atlantische Oceaan tussen Amerika en Portugal. Deze gunstige plek maakt dat de haven vanuit oudsher altijd werd aangedaan door schepen die de oversteek maakten. Ben je op het mooie eiland Faial dan mag een bezoek aan de immense vulkaankrater Caldeira ook niet ontbreken.

 Rondreis Azoren met TUI
 Vakantie Faial met Voja Travel


Welk eiland lijkt jou het mooiste op te bezoeken? Of kan je eigenlijk niet kiezen? Geen probleem! Er worden vele rondreizen naar de Azoren georganiseerd. Zo hop je van eiland naar eiland en hoef je geen bezienswaardigheid te missen.