Is een auto huren op Bonaire nodig? Hoewel het Caribische eiland niet groot is, is een huurauto zeker aan te raden. In elk geval voor een aantal dagen! Op Bonaire rijdt iedereen met een grote auto rond en is het niet zo gebruikelijk om te wandelen of bijvoorbeeld te fietsen. Dan loop je namelijk langs de autoweg. Bovendien kent Bonaire een handjevol mooie bezienswaardigheden verspreid over het eiland. Op deze plekken kom je alleen met de auto! Waar kun je goedkoop een auto huren? wWat zijn de verkeersregels en hoe oud moet je zijn om te kunnen rijden? Alle tips voor een auto huren op Bonaire lees je hier.

Auto huren op Bonaire tips


Wanneer je op Bonaire bent wil je genieten van de unieke onderwaterwereld, maar ook boven water is er van alles te zien en te doen! Met een huurauto rijd je makkelijk en snel naar de mooiste strandjes, snorkelplekken en andere toffe locaties op het eiland. Heb je een fijn resort aan zee en heb je niet de hele week een auto nodig? Huur dan voor minstens 1 dag een auto, maar 3 is beter. Onderaan dit artikel staan tips voor een route. Openbaar vervoer op Bonaire is er nauwelijks. Zonder auto ben je dus snel aangewezen op dure taxi's of de benenwagen. Je kunt overigens ook een scooter huren op Bonaire maar dan kun je weinig spullen mee en is bovendien erg warm. Je ziet er ook mensen op golfkarretjes rondrijden. Bonaire is ongeveer anderhalf keer zo groot als het eiland Texel.

Wat moet je weten over auto huren op Bonaire? Hoe zijn de verkeersregels en welk type auto heb je nodig? Alle tips en onze ervaringen volgen hieronder.

Auto huren Bonaire ervaringen

Is het veilig om te rijden op Bonaire? Het antwoord daarop is ja. Er zijn niet veel wegen en als je niet te hard rijdt kan er niks gebeuren. Er zijn geen steile wegen of drukke verkeerspunten bijvoorbeeld. Op Bonaire rijden veel mensen in een grote auto en ook onze huurauto was groot. Ben je dit niet gewend dan kan dit eerst wat ongemakkelijk zijn. Gelukkig heb je alle tijd en ruimte om rustig te rijden. Onze ervaring met een huurauto op Bonaire is heel goed. Voor 5 dagen hadden we een auto tot onze beschikking. Deze was heel modern met sterke airco. De auto hebben we elke dag gebruikt en volgende keer zouden we het absoluut weer doen.

Bonaire-tips

auto-huren-Bonaire

huurauto-Bonaire

Hoe werkt een auto huren op Bonaire?

Een auto huren op Bonaire is vrij eenvoudig en heel relaxt. Het is slim om van te voren een auto te reserveren, doe dit bijvoorbeeld en aantal weken voor je vakantie. Voor de meest voordeligste prijs kun je het best zo snel mogelijk reserveren, dus het liefst een aantal maanden van te voren, zodra je de vliegtickets hebt geboekt. Je kunt namelijk vrijwel altijd je reservering nog last-minute wijzigen. Wanneer je een auto hebt geserveerd staat de auto voor je klaar en kun je sneller de papieren tekenen en thuis al rustig de kleine lettertjes doornemen. Ook kun je bij je reservering extra's bijboeken. Dan weet je de exacte prijs en kom je ter plaatste niet voor verrassingen te staan. Je betaald standaard voor één bestuurder, wil je een tweede dan kun je dit van te voren bijboeken. Of denk aan een kinderzitje, auto met automaat of verzekeringen.

Bij de kleine luchthaven van Bonaire zitten autoverhuurders. Wanneer je het gebouw uitloopt zitten deze links achter de parkeerplaats. Je meld je bij het roze kantoor en neemt de formulieren door. Ook dien je een creditcard af te geven voor de borg. Als alles in orde is loop je samen naar de huurauto. Eventuele schade wordt gecontroleerd en het is slim om zelf goed mee te kijken. Daarna krijg je de sleutels en kun je naar je accommodatie rijden.

Over het algemeen moet de hoofdbestuurder een creditcard hebben. Er wordt een bedrag gereserveerd om er zeker van te zijn dat je de auto heelhuids terug brengt. Bij sommige verhuurders kun je de borg afkopen. Dit kun je ook doen via Sunny Cars.

Om een auto te kunnen huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn, maar afhankelijk van het type auto kan het ook zijn dat je 23 of 25 moet zijn. Dit verschilt tevens per verhuurder. Naast deze leeftijd leeftijd moet je ook 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet nodig.

Waar auto huren?

Je kunt ter plekke een auto huren op Bonaire bij onder andere ABcarrental. Zelf vinden we het prettig om bij een Nederlandse maatschappij van te voren te reserveren. Er zijn meerdere Nederlandse autoverhuur websites zoals Sunny Cars en EasyTerra. Dit zijn verzamel websites waarbij je je wensen kunt invullen en zij op basis daarvan de beste auto voor je selecteren. Je boekt uiteindelijk bij een lokale verhuurder zoals Avis en Budget. Via beide websites hebben wij goede ervaringen en via hen kun je ook direct de gewenste verzekeringen selecteren. Bij Sunny Cars ben je overigens altijd all-in verzekerd. Ook kun je 1 uur voor aanvang nog annuleren en is er altijd een Nederlands contactpersoon beschikbaar. Heb je een vakantie geboekt via TUI dan kun je ook met TUI Cars een auto huren.

Hoeveel kost een auto huren op Bonaire?

Wie wil er geen goedkope auto huren Bonaire? Helaas zijn de verhuur prijzen momenteel erg hoog. Dit komt omdat verhuurder auto's hebben moeten wegdoen toen er bijna geen toerisme was in de corona crisis. Inmiddels zijn de reizigers terug maar de auto's nog niet. Deze zijn wel besteld dus de verwachting is dat over aan aantal maanden de prijs zal zakken.

Wat je betaald voor een huurauto op Bonaire hangt af van een aantal dingen. Reis je alleen? Als stel of als gezin? Wil je een grote auto voor duikspullen? Navigatie of een kinderzitje bijboeken? Hier betaal je iets extra's voor en ook wanneer je bijvoorbeeld een tweede bestuurder wilt. Voor een week in oktober betaal je ongeveer € 350,- voor een kleine auto. Voor een Pick-up gemiddeld € 450,-

Type auto

Welk type auto heb je nodig? Dit hangt af van wat je wilt doen op Bonaire. Wil je duiken en heb je eigen spullen? Kies dan voor een Pick-up om je natte spullen achterin te kunnen leggen. Wil je Washington Slagbaai National Park bezoeken? Dan heb je zeker een auto met vierwielaandrijving (4WD, 4×4, Pick-up) nodig.

Verzekering

Wanneer je een auto huurt op reis is een goede verzekering extra van belang. Je kunt er diverse afsluiten zoals een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel WA verzekerd, voor de overige verzekering kun je nog eens apart kiezen. Bij EasyTerra kun je kiezen voor Worry-Free pakket.

➞ Wat te doen op Bonaire?
➞ Bijzonder overnachten op Bonaire

auto-rijden-Bonaire

auto-huren-bonaire-tips

goedkope-auto-huren-bonaire

Is het veilig om te rijden op Bonaire?

Autorijden op Bonaire is zeker veilig. Er zijn niet veel wegen en het is er meestal niet druk. In en rondom Kralenrijk is het eenrichtingsverkeer en wat het wat drukker zijn langs de boulevard. Maar op Bonaire heb je nooit haast! Er zijn niet veel overstekenden dieren maar een hagedis kan zomaar voor de auto schieten.  Let wel op voor geiten langs de weg en wilde ezels. Er zijn geen verkeerslichten op het eiland, wie op de hoofdweg rijdt heeft altijd voorrang (tenzij anders staat aangegeven). Er zijn veelal eenbaanswegen en inhalen is niet aan te raden. 's Avonds is er weinig tot geen verlichting langs de weg.

De wegen op Bonaire

De grote wegen zijn geasfalteerde wegen, maar zijn wel aan vernieuwing toe. Het kan dus zijn dat het asfalt niet helemaal meer glad is maar met veel deuken en hobbels. Bij Rincon is wel niet nieuw asfalt. Op Bonaire is het daarom belangrijk niet te hard te rijden. Rijd je richting Lac Bay de mangroves kijk dan uit voor overstekende Flamingo's! Er zijn ook smalle wegen met slechts één baan, wanneer een tegemoetkomende auto komt moeten beide auto's soms een stukje naast de weg rijden of even stoppen om te kunnen passeren.

Verkeersregels

De verkeersregels op Bonaire verschillen niet veel van die in Nederland. Er geleden de reguliere internationale regels. Aan welke kant rijden ze op Bonaire? Ook dit is gewoon rechts. Op kruispunten heeft rechts voorrang, maar op grote wegen gaat rechtdoor meestal voor. Wanneer een onverharde en een verharde weg elkaar kruisen, gaat de bestuurder die op de verharde weg rijdt voor. Rotondes werken hetzelfde als de Nederlandse. De maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 40 km/uur. De maximale snelheid buiten de bebouwde kom is 60 km/uur, tenzij anders aangegeven. Het verkeer is iets minder gestructureerd dan bij ons.

autorijden-Bonaire

roadtrip-Bonaire

1000-steps-Bonaire

auto-nodig-op-Bonaire?

Tanken op Bonaire

De benzine op Bonaire is nog niet zo duur als dat in Nederland is, al stijgen de prijzen hier ook. Wanneer je gaat tanken op Bonaire dan betaal je vooraf. Je gaat eerst naar de kiosk en daar geef je aan hoeveel je wilt tanken/betalen. Daarna doe je vanuit de pomp benzine of diesel in de auto. Aan het eind van je vakantie lever je de huurauto in, dit moet altijd met een volle tank. Maar je weet vaak van te voren niet exact wanneer deze helemaal vol zit. Ga je de auto inleveren met een volle tank inleveren dan kun je bij dit bij de kiosk aangeven. Je kunt dan toch achteraf betalen in plaats van vooraf. Het kan overigens wel druk zijn bij de tankstations (3 wachtende voor je) waardoor het tanken 20 minuutjes kan duren. Er zijn 3 tankstations op Bonaire.

Roadtrip Bonaire

Bonaire is een heel fijn eiland voor een korte roadtrip. Huur minstens voor 3 dagen een auto om de mooiste plekjes te zien. Een scooter kan ook, maar dan kun je Washington Slagbaai National Park* bijvoorbeeld niet bezoeken, dit kan alleen met 4x4. In feite zou je in een dag het hele eiland over kunnen rijden (zonder Slagbaai), maar dat zou zonde zijn. In 1 dag kun je bijvoorbeeld naar het noorden - Rincon en Washington Slagbaai National Park - een dag door het zuiden: Salt Pier, Pink Beach, Slavenhuisjes en Lac Bay. De derde dag kun je bijvoorbeeld naar Kralendijk, 1000 steps en Te Amo Beach! Het komt neer op een rondje noord Bonaire, een rondje zuid Bonaire en het midden. Een auto huren voor een hele week of 5 dagen is het meest ideaal, afhankelijk van waar je accommodatie zit. Zit je vlakbij Kralendijk dan kun je bevoordeeld lopend naar restaurants.

  • Washington Slagbaai National Park: De natuur en het water is beschermd gebied op Bonaire. Je moet dan ook een Stinapa Nature Tag kopen om te mogen snorkelen en het Nationale park te betreden. Je kunt deze online bestellen maar ook bij de ingang van het park kopen.

➞ Mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire
➞ Welke eiland van de Nederlandse Antillen is het leukst?

Wat kost een auto huren op Bonaire?

wegen-op-Bonaire

welke-auto-op-Bonaire