Rondreizen met een camperbusje is een van de meest vrije manier van reizen. Je een leuke route, een slaapplaats en je kunt doen wat je wilt. En vooral waar je wilt. Zelf ervaarde ik gevoel toen ik op pad ging met een busje van Goboony. Goboony. is een verhuurplatform voor campers binnen en-buitenland. Ik huurde een busje en ging op pad in eigen land, maar je kunt op heel veel plekken in Europa een camperbusje huren. In dit artikel lees je hoe het huren in zijn werk gaat en over mijn Goboony ervaring.

Mijn Goboony ervaring

Ik vind het heerlijk om buiten en in de natuur te zijn, maar geef toe dat ik luxe ook enorm kan waarderen. Een camperbusje huren was voor mij dan ook een uitkomst. Zo heb je altijd een plek om warm en droog te zitten, heb je een zacht bed, keukentje en zelfs een wasbak. Via Goboony huurde ik een camper in Nederland en zochten een leuke camping aan zee uit. Het mijn eerste ervaring met het platform Goboony en zeker niet de laatste keer. Wil je zelf een camper huren, dan is het altijd goed om eerst ervaringen van anderen te bekijken.

 De leukste camperboeken
➞ Paklijst voor (wild) kamperen

goboony

Camper huren via Goboony

Goboony is een online platform waar camperbusjes voor en door particulieren verhuurd én gehuurd worden. Bij Goboony huur je een camper rechtstreeks bij de eigenaar, een variant op Airbnb, maar dan een accommodatie op wielen. Hoe werkt het verder precies? Via de website kun je alle campers vinden en zoeken op jouw wensen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om bij jou in de buurt een verhuurder te zoeken. Daarnaast kun je filteren op bijvoorbeeld aantal personen. Vervolgens dien je een reservering met een aantal gegevens in. Wanneer deze geaccepteerd wordt maak je het bedrag en de borg over. Het restbedrag betaal je een aantal weken voor vertrek. Tijdens het ophalen van een camper krijg je de nodige informatie van de verhuurder en kun je op pad gaan!

Goboony heeft talloze camper te huur. Wil je een leuk Volkswagenbusje? Of liever een ruime en moderne bus? Het aanbod is reuze. Je kunt in Nederland een camera huren en er mee de grens over. Je kunt ook in een aantal landen in Europa een busje ter plaatse huren. Bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Litouwen en Ierland.

Mijn ervaring met Goboony

Mijn Goboony ervaring is erg positief. Voor een aantal dagen huurde ik een camperbusje in Nederland en bezocht Zandvoort en Bloemendaal. Het ophalen en terug brengen neemt tijd in beslag. Je loopt samen met iemand van Goboony de bus na en je krijgt uitleg hoe alles werkt. Hier ben je zo een uur mee bezig, maar is heel logisch. Met het terugbrengen wordt alles uiteraard weer gecontroleerd. Nadat je een reservering hebt gemaakt spreek je met de eigen van een camperbus af wat de exacte ophaal locatie is. Bij het zoeken naar campers kun je de locaties al wel zien. Verder kun je selecteren op bijvoorbeeld bouwjaar, aantal slaapplekken en type camper zoals avontuur of familie. De website vind ik zelf erg gebruiksvriendelijk en ook de communicatie verloopt prima.

Goboony Bus

Zelf een camper huren Via Goboony? Het is vrij makkelijk te regelen. Onze camper was erg fijn en huur je deze dan gaat een deel er van naar een goed doel (Bart de Graaff Foundation). Standplaats van deze camper is in Utrecht, ongeveer een kwartier buiten het centrum. De Volkswagenbus T3 uit 1982 is een bus van Goboony zelf en is te huur vanaf 49 euro per dag. Er gaat diesel in het busje wat inhoudt dat je sommige stadscentra niet in mag. De camper is een oudje, en gaat dan ook niet harder dan 100 kilometer per uur. Maar dat is juist de charme van deze klassieker.

In ons busje is ruimte voor vier personen, maar ben je met twee personen dan slaap je net wat lekkerder. De camper is qua inventaris helemaal compleet: borden, bestek, fleece dekens, waterkoker, buitentafel met stoeltjes en zelfs sfeerverlichting. Het enige dat je zelf mee moet nemen zijn handdoeken (om te douchen, theedoeken zijn er wel) en lakens. De camper heeft een accu dus in principe kun je er mee wild kamperen en toch elektriciteit hebben maar er is uiteraard ook een elektriciteit kabel. Onze Goboony camper beviel echt enorm goed en was ruimer dan ik van te voren had verwacht.

Het enige lastige vond ik als on-ervaringen kampeerder om te onthouden welke handelingen je moet doen. Wanneer kun je koken? Hoe zet je het gas uit? Waar moet je water lozen? Of vullen. Het is van belang dat je goed oplet bij de introductie en je wordt er uiteindelijk vanzelf handiger in.

Dit moet je van te voren weten

Waar moet je aan denken voordat je op trip gaat met een camper van Goboony? Een bus huren is niet zomaar iets en er zitten dan ook kosten aan verbonden. Behalve de huur betaal je flinke ook borg. Bij het terugbrengen van de camper krijg je dit weer terug als de camper in dezelfde staat is. Je brengt de bus schoon en met een volk tank terug bij de eigenaar. Via Goboony kun je ook een verzekering afsluiten waardoor je nog maar 150 borg betaald. Je bent standaard al verzekerd alleen betaal je eigen risico.

De mooiste roadtrip in Europa
De leukste bezienswaardigheden in Nederland per provincie

camper-huren

Goboony-ervaring

camper-huren