Een vakantie in ons eigen land is zo gek nog niet. Ook Nederland heeft namelijk van alles te bieden voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie in de natuur, zin hebt in een stedentrip, met kinderen op pad wilt of bijzonder wilt dineren + overnachten. In deze corona tijd is het soms even omschakelen. Welke regels gelden er momenteel? Misschien ga je vaak naar het buitenland op vakantie en leer je nu Nederland beter kennen. Graag delen wij in dit artikel onze tips voor een vakantie in eigen land.

Natuurgebieden in Nederland

Zonder dat je het misschien door hebt kent Nederland mooie stukken natuur. Neem bijvoorbeeld de Veluwe of de Waddenzee. De Waddenzee staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het feit dat je nergens ter wereld zo’n soort natuurgebied kunt vinden. En m het echte eiland gevoel te beleven hoef je echt niet de hele wereld over te vliegen, dat kan heel goed op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog! Maar ook de Biesbosch is een indrukwekkend natuurgebied in Nederland. Dit is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en kun je met een kano of boot het best ontdekken. Nederland is een waterland en overal kun je wel het water op. Huur een bootje voor op de Friese meren, pak een sup-board of ga lekker naar zee. In de herfst ga ik het liefst naar het bos, wandelen op de Hoge Veluwe of Loonse en Drunese Duinen in Brabant bijvoorbeeld. Of mountainbiken in Drenthe.

De leukste stedentrips in eigen land

Een citytrip alleen in het buitenland? Zeker niet. Zo kun je heel goed op stedentrip in onze hoofdstad, maar zijn de steden Rotterdam, Leiden, Utrecht en Den Haag ook leuk voor een weekend weg. Liever naar een kleine stad? Mijn favorieten zijn Delft, Nijmegen, Harderwijk en Naarden. Maastricht voelt zelfs aan alsof je in het buitenland bent, net als Groningen trouwens.

Activiteiten in Nederland

Soms maakt het niet uit waar je bent, maar wát je doet. Een aantal ideeën voor vakantie activiteiten in Nederland: Ga mountainbiken in Schoorl of Amerongen, uitwaaien in Egmond aan zee, oesters rapen in Zeeland of op Texel, wadlopen naar Schiermonnikoog, wijn proeven in Gelderland en Limburg, met een bootje door de Weerribben, zeilen in Flevoland, op safari in een natuurgebied en ziplinen door de bossen.

Uit eten en wellness

Tijdens coronatijd zijn veel horeca zaken voor lange tijd helaas dicht en ook een dagje wellness zit er niet altijd in. Met enige versoepelingen is het vaak wel mogelijk om naar een huisje of hotel te gaan met een jacuzzi of sauna op de kamer. Ook zijn er hotels die een diner op de kamer kunnen verzorgen! Eten bestellen mag sowieso en het is daarom altijd fijn om een weekendje weg te boeken.

Bijzonder vernachten tijdens een vakantie in eigen land

Een dagje weg in eigen land is leuk, maar een vakantie of weekendje weg is nog veel leuker. Overnachten in een safari tent? Een bungalow aan het water, een eco-lodge of slapen in een boomgaard? Niks is te gek. Nederland kent talloze mooie plekjes die graag ontdekt willen worden. Waar vind je de fijnste accommodaties in Nederland behalve via Booking.com? Voor mooie vakantiehuizen voor het hele gezin kun je een kijkje nemen bij Landal Green Parks, Droomparken Belvilla. Liever wat meer afgelegen in de natuur? Dan is Natuurhuisje echt iets voor jou. Voor de mooiste, luxe lodges aan zee is Qurios Holiday Retreats het beste wat je kunt vinden in Nederland. Voor leuke uitstapjes met of zonder overnachting is Voordeeluitjes.nl een goede optie. Met Eliza was Here kun je tegenwoordig overnachten op de mooiste locaties in eigen land.


Op zoek naar de leukste ideeën voor een vakantie in eigen land? Bekijk hieronder een overzicht met de beste tips voor een vakantie in Nederland