Een roadtrip door de Algarve is een geweldige manier om de landschappen, charmante dorpjes, historische bezienswaardigheden, stranden en gastvrije sfeer van deze regio in Portugal te verkennen. Waarschijnlijk kom je als eerst aan in Faro, de hoofdstad van de Algarve en daar waar de luchthaven is. Vervolgens kun je een klein stukje naar het oosten rijden (naar Tavira), maar de meeste mensen kiezen er voor om het westen de ontdekken. Bekende stops zijn Faro, Loulé, Albufeira, Lagos en Sagres. Lees onze ervaring en tips voor een auto huren in de Algarve.

Tips om een auto te huren in de Algarve 


Een auto is de beste manier om je te verplaatsen in de Algarve. Zo kun je makkelijk en snel naar restaurants, stranden en dorpjes. De wegen zijn goed en veilig om zelf te rijden. Met name in het westen heb je prachtige routes langs de kust!

Reserveer van te voren een auto

De Algarve is een populaire vakantiebestemming. Zeker tussen mei en oktober is het verstanding om een huurauto te reserveren. Dit kan gewoon vanuit Nederland, bijvoorbeeld via Sunny Cars. Selecteer je wensen en kies een auto uit voor de geschikte periode. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

De auto ophalen

Bij je reservering geef je een ophaal en aflevertijd aan. Kom je met het vliegtuig dan kun je ook je vluchtnummer doorgeven zodat ze weten wanneer je eventueel vertraging hebt. Op de luchthaven zit een kantoor waar je je kunt melden. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals je rijbewijs, creditcard en de geprinte boeking papieren. Wil je een auto ophalen in een stadje dan ga je ook naar een kantoortje. De gegevens worden nog eens gecheckt en ingevuld. Dan teken je het contract. Het kan zijn dat ze vragen om extra's zoals, extra bestuurder, grotere auto of extra verzekering. Wanneer je bij Sunny Cars boekt heb je dit al ingevuld en ben je al aanvullen verzekerd. Hierna gaat er iemand met je mee naar de auto. Dan ga je samen de auto nog eens na, hoe werkt de auto? Is er al schade? Maak foto's van eventuele schade. Let ook op of je de auto met volle tank moet inleveren of niet.

roadtrip Algarve

tips auto huren Algarve

Type auto

Het goede nieuws is dat je geen speciale auto nodig hebt in de Algarve. De wegen zijn goed en vrij vlak. Elk type auto volstaat prima. Met parkeren op drukke plekken kan het handig zijn om een wat kleinere auto te hebben.

Wat kost een huurauto?

De Algarve is een populaire bestemmingen om een auto te huren, het is slim om een auto vroeg van te voren te reserveren. Zo is er nog veel aanbod en liggen de prijzen lager. De prijs van een huurauto hangt af van de periode, vakantie of niet, type auto en extra's. Een auto huren in de Algarve kan al vanaf € 18,- per dag, dus € 130,- voor een hele week. Bij Sunny Cars ben je altijd goed verzekerd.

Vergelijk de prijzen en met name voorwaarden van verschillende autoverhuurbedrijven. Let op eventuele extra kosten, zoals verzekeringen, en controleer de voorwaarden met betrekking tot ophaal- en inleverlocaties en brandstofbeleid.

Verzekering en creditcard

Als je een auto huurt in de Algarve, is het belangrijk om na te gaan welke verzekeringen worden aangeboden door het autoverhuurbedrijf. Sunny Cars is het enige bedrijf waar je standaard verzekerd bent voor alles. Bij andere verhuurders komt de verzekering nog bij de prijs op.

Hier zijn enkele veelvoorkomende verzekeringen die worden aangeboden bij het huren van een auto:

  1. Basisverzekering (CDW/LDW): Dit is meestal inbegrepen in de huurprijs en dekt schade aan de huurauto, maar vaak met een eigen risico. Het eigen risico kan variëren afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het type auto.
  2. Aanvullende verzekeringen: Dit zijn extra verzekeringen die je kunt aanschaffen om het eigen risico te verlagen of om extra dekking te bieden, zoals een Super CDW-verzekering die het eigen risico volledig kan elimineren.
  3. Dekking voor diefstal: Deze verzekering dekt de kosten als de huurauto wordt gestolen.
  4. Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI): Deze verzekering biedt dekking voor medische kosten en persoonlijke ongevallen voor de bestuurder en passagiers.
  5. Aansprakelijkheidsverzekering (TPL/SLI): Deze verzekering biedt dekking voor schade aan derden of eigendommen buiten de huurauto.

Bij het huren van een auto is het belangrijk om de voorwaarden van elke verzekering zorgvuldig door te nemen, inclusief eventuele uitsluitingen en beperkingen. Het kan ook verstandig zijn om te controleren of je al gedekt bent door een bestaande autoverzekering of reisverzekering, omdat sommige van deze verzekeringen mogelijk overlap vertonen met de dekking die wordt aangeboden door het autoverhuurbedrijf. Als je twijfelt, neem dan contact op met het autoverhuurbedrijf voor verduidelijking over de beschikbare verzekeringsopties.

goedkope huurauto algarve

huurauto Algarve

Algarve Autoverhuur Portugal

Leeftijd

In Portugal en dus in de Algarve, moet je meestal minimaal 18 of 21 jaar oud zijn om een auto te kunnen huren, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het type voertuig. Vaak geldt er ook een toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar. Het is belangrijk om de voorwaarden van het specifieke verhuurbedrijf te controleren voordat je een auto huurt, omdat deze kunnen variëren.

Auto huren Faro

Faro airport is een vrij kleine luchthaven en het is niet moeilijk om de verhuurbedrijven te vinden. De kantoortjes (counters) vind je net na de bagageband. Er zijn 5 aanbieders: Hertz, Europcar, Avis/Budget, Guerin en Goldcar. Wanneer je een auto hebt gereserveerd via Sunny Cars of Easy Terra staat het bedrijf op de papieren. Je loopt dus naar dat kantoor toe. Hier neem je de papieren door en daarna word je naar de auto gebracht. Je kunt ook de bij de stad Faro een auto huren.

Auto huren Albufeira

Albufeira is de grootse badplaats van de Algarve en hier zitten ook meerdere verhuurbedrijven. Je kunt naar een van de kantoortjes om direct een auto te huren. Of je huurt van te voren een auto. Deze kunnen ze dan ook naar je accommodatie brengen.

Easytoll - elektronische toll

Op de hoofdweg in de Algarve moet je tol betalen. Bij de meeste huurauto's zit een apparaat op de voorruit waarin je automatisch tol betaald. Je hoeft dan niet te stoppen bij tolpoortjes. Er hangen grote bogen boven de weg die registeren dat je daar rijd en een Easytoll badge hebt. Het staat in verbinding met je creditcard.

auto huren Algarve tips

vakantie Algarve