Huurauto-sardinie

Op het mooie Italiaanse eiland Sardinië is een huurauto onmisbaar. Dat Sardinië een van mijn favoriete bestemmingen binnen Europa is, is geen geheim. De Italianen vieren er zelf hun vakantie en het moet dus wel een fijne plek zijn. Het landschap is er ruig, groen, bergachtig en bovendien vind je er paradijselijke stranden. Daar komt nog eens bij dat je er heerlijk kunt eten en drinken. Kortom genoeg redenen voor een autovakantie Sardinië. In de artikel lees je alle tips auto huren op Sardinië, mijn ervaring en tips voor een autoroute.

Tips auto huren Sardinië

Of je nu zelf een vliegticket naar Sardinië boekt of een pakketreis met bijvoorbeeld TUI of Corendon, een huurauto op Sardinië is onmisbaar. Bussen rijden wel op Sardinië maar alleen naar de grote plaatsen en het duurt erg lang. Voor een eigen roadtrip is wat mij betreft wel een perfect land! Zo rijd je door de bergen, op slingerwegen langs de kust en je kunt stoppen op alle mooie plekken die je tegen komt.

Een auto huren op Sardinië kan je op elke luchthaven doen en dit is ook verreweg het handigst. Al kan het in steden als Cagliari en Alghero ook. Bovendien is het niet duur om een auto op het eiland te huren. Wil je ook een auto huren op Sardinië? Lees dan mijn ervaringen en tips voor een auto verhuurder, de verkeersregels en ideeën voor een auto vakantie op Sardinië. Welke type auto heb je nodig, kun je een auto huren zonder creditcard en meer tips.

Vanwege de corona crisis is er schaarste betreft huurauto's. Het huren van een auto is daarom helaas erg prijzig geworden. Probeer zo vroeg mogelijk een auto te reserveren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bij Sunny Cars kun je tot een uur van te voren je boeking wijzigen.


- Auto huren op Sardinië -


Mijn ervaring met een huurauto en rijden op Sardinië

Ik maakte een road trip door het noorden van Sardinië in een week tijd en over het algemeen is mijn ervaring met auto rijden op Sardinië goed. Enige rij-ervaring is prettig maar je komt in principe altijd van A naar B. De snelwegen zijn prima en autoverhuurders zijn betrouwbaar. Mensen rijden niet roekeloos en de verkeersborden geven duidelijk de regels aan. De Sardijnen zelf kunnen wel wat temperament vol zijn in het verkeer. Smalle wegen, gaten op de wegen, haarspeldbochten en schapen op de weg zul je ook zeker tegen komen. Zorg daarom dat je in elk geval een betrouwbare auto hebt.

Tip: huur je auto One Way wanneer je een road trip door Sardinië wilt maken en je vanaf een andere luchthaven terug vliegt. Je levert de auto dan op een andere plek in dan dat je deze hebt opgehaald. Zo kun je meer van het land zien omdat je niet terug moet naar de eerste bestemming. Hier wel betaal je wel een toeslag van een paar tientjes voor.

 Tips voor een auto huren op Sardinië

Hoewel Italië (Sardinië behoort uiteraard tot Italië) over het algemeen een veilig en betrouwbaar land is moet je niet zomaar bij de eerste beste persoon die auto's verhuurt een huurauto meenemen. Waar moet je dan op letten voor een betrouwbare autoverhuur op Sardinië? Net als bij reisorganisaties kunnen autoverhuur bedrijven zich aansluiten bij ANVR. Dan weet je in elk geval dat je goed zit. Check ook altijd of er reviews zijn. Voordat je een overeenkomt afsluit is het sowieso slim om een aantal dingen door te nemen: wat is je eigen risico? Ben je verzekerd voor diefstal? Wat dekt de verzekering? Welke tankregeling hanteert de verhuurder? Hoeveel bestuurders betaal je? Mag je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden?

Kosten huurauto

Soms kom je auto verhuurbedrijven op Sardinië tegen die voor nog geen €15 per dag een auto aanbieden. Vaak is dit toch te mooi om waar te zijn en krijg je er allemaal kosten bij, of ben je niet verzekerd. Dingen waar je op moet letten zijn met name: hoe hoog is het eigen risico? Ben je verzekerd voor diefstal en aansprakelijkheid? Heb je recht op ongelimiteerde kilometers? Verhuurmaatschappij Sunny Cars heeft sowieso een all-in autoverzekering. Hierdoor hoef je verder geen verzekeringen te nemen. Ook met Alamo en EasyTerra heb ik goede ervaringen. Een auto huren op Sardinië kun je het best direct bij een van drie grootste luchthavens doen. Is een auto huren op Sardinië duur? Wat mij betreft zijn de prijzen heel schappelijk, het is wel slim om ruim van te voren je huurauto te reserveren.

Auto huren op Sardinië via:

Auto huren Sardinië Sunny Cars

Zelf vind ik het fijn om van te voren een auto te reserveren en dit doe ik dan vanuit Nederland bij een Nederlandse organisatie. De afgelopen jaren heb ik dit altijd via Sunny Cars gedaan. Mijn ervaring met Sunny Cars is tot nu toe altijd goed geweest. Het bedrijf is ook vanuit het buitenland altijd bereikbaar. Het allerfijnste aan auto via Sunny Cars is dat je weet dat het honderd procent betrouwbaar is en dat je niks extra's hoeft af te sluiten. Het lijkt duurder dan andere verhuurders maar dit komt doordat de verzekering bij de prijs die je ziet in zit. Lees altijd goed de voorwaarden van een verhuurder door.

auto-huren-sardinie

auto-rijden-sardinie

sunny-cars-sardinie

Auto huren zonder Creditcard

Kun je een auto huren op Sardinië zonder creditcard? Een creditcard op eigen naam heb je nodig als waarborg voor de auto. De verhuurder houdt een bepaald bedrag in voor bijvoorbeeld schade. De waarborg verschilt per verhuurder, maar is vaak 1000 euro. Bij vrijwel alle autoverhuurders is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Sunny Cars is er mee bezig om in een aantal laden de mogelijkheid te bieden om zonder creditcard een auto te huren, echter kan dit nog niet op Sardinië (maar houd Sunny Cars in de gaten). De waarborg voor een huurauto op Sardinië ligt meestal tussen de €500 en €2000 euro. Zorg dus dat je creditcard een maximum van dit bedrag heeft. De hoogte van de waarborg hangt samen met het type auto dat je huurt.

Wanneer kan je een auto huren?

Welke leeftijd moet je minimaal hebben en wat zijn de andere regels voor het huren van een auto op Sardinië? Op Sardinië geldt dat je minimaal 18 jaar moet zijn om een auto te kunnen huren. Echter bij veel verhuurmaatschappijen moet je ouder zijn, en minimaal twee jaar je rijbewijs hebben. Of je moet bijvoorbeeld 21 jaar oud en en minimaal 1 jaar je rijbewijs hebben. Wanneer je dit niet hebt kun je soms een toeslag betalen om toch te kunnen rijden.

Wanneer je een auto wilt huren heb je een geldig paspoort nodig, en een geldig EU-rijbewijs. Bij het ophalen van de auto neem je tevens je creditcard en reserveringsbewijs mee. Bij het huren van een auto kun je opties kiezen zoals een extra bestuurder of navigatie. Je auto ergens anders inleveren dan waar je deze hebt opgehaald? Je betaald dan een enkele-reis toeslag.

Welke type auto heb je nodig op Sardinië?

Een van de beste tips voor een auto huren op Sardinië is om een auto met goed motor te kiezen en bij voorkeur met automaat. Bij de meeste verhuurders kun je aangeven wat voor categorie auto je wilt huren. De exacte auto kun je niet zelf bepalen maar wel hoeveel deurs bijvoorbeeld. Ook kun je kiezen voor een ruime auto of 4x4. Dat laatste is op Sardinië in elk geval niet nodig. Met name het binnenland kent een aantal hoogte verschillen, dan is een auto met automaat wel heel fijn. In principe kan je met elk type auto rijden op Sardinië.

  1. Auto huren Cagliari
  2. Huur een auto vanaf Alghero
  3. Auto huren Olbia

De wegen en rijden op Sardinië

De wegen op het eiland zijn over het algemeen erg goed en is auto rijden eenvoudig. Er is een snelweg E25 (ss131) die loopt van Porto Torres tot aan Cagliari en splitst zich bij Ghilarza richting Olbia. Verder zijn er snelle verbindingswegen. Deze wegen zijn iets minder goed onderhouden, en iets minder goed verlicht. Ook is er een kans dat je vee tegenkomt. Houdt er ook rekening mee (in reistijd) dat er veel hoogteverschillen zijn en de weg niet bepaald recht is. Maar dat is alleen maar leuk. Voor de hellingen is een automaat wel heel fijn.

Verkeersregels

Op Sardinië geleden een aantal andere regels dan in Nederland. De maximumsnelheid is op de meeste plekken 90 kilometer per uur, de meeste Italianen zullen je voorbij rijden, maar je kunt je beter maar gewoon aan de snelheid houden. Net als bij ons heeft rechts voorrang, mag je niet meer dan o.5 promille alcohol in je bloed hebben (ongeveer een glas wijn) en mag je geen mobiele telefoon vast houden als bestuurder. In de auto mag niet gerookt worden wanneer een passagier jonger is dan 18 jaar. Op Sardinië hoef je geen tol te betalen. Op enkele toeristische plekken betaal je parkeergeld. Let bij B-wegen met veel bochten altijd extra goed op wanneer je gaat inhalen, soms kun je dit vanwege de veiligheid niet altijd doen. Goed om rekening mee te houden voor je een autovakantie Sardinië boekt is dat de benzine prijs ongeveer hetzelfde is als in Nederland, en in elk geval niet goedkoper is.

Tips voor een road trip Sardinië

Zelf maakte ik een roadtrip van een week in het noorden van Sardinië. Om het hele eiland te zien heb je ongeveer drie weken nodig maar een deel verkennen is ook een goede optie. Vanuit Amsterdam kun je op meerdere steden vliegen en dus bijvoorbeeld kiezen uit een rondreis in het zuiden, westen, noorden en oosten. Of een combinatie uiteraard. Het noorden is een favoriete bestemming van veel Italianen en je vindt er de mooiste stranden. Het binnenland is groen en bergachtig en in het zuiden zie je Afrikaanse invloeden terug.

➞ Bijzonder overnachten op Sardinië
➞ Lees alle artikelen over Sardinië

7 thoughts on “Tips en ervaringen voor een auto huren op Sardinië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.