Een van de hoogtepunten tijdens mijn road trip door Andalusië was een wandeling in het diepe hart van Andalusië, daar waar de natuur op haar mooist is. Ik had van te voren niet verwacht zulke spectaculaire landschappen te zien in Spanje. Inmiddels weet ik dat ik nog eens twee weken terug moet om meer te ontdekken. De wandeling die ik maakte is de Caminito del Rey, bij Malaga in de buurt, dit was vroeger een van de gevaarlijkste paden ter wereld!

Wandelroute Caminito Del Rey

Ga je vanaf Malaga richting het noorden – en dus het binnenland van Andalusië – dan zul je veel bergen, haarspeltbochten en witte dorpjes tegenkomen. Maar behalve dat vind je er ook bossen met unieke vegetatie & meren waarbij het fel blauwe prachtig afsteekt bij het vaak droge land. De Caminito Del Rey wandeling loopt door een enorme zandkleurrige kloof. Tijdens de wandeling zul je je door alle prachtige uitzichten zeker niet vervelen. Daarnaast is de wandeling ook totaal niet saai omdat het pad soms best wel spannend is. Tussen de kloof loopt een brug waarbij me metersdiep loodrecht naar beneden krijgt. Ook zonder hoogtevrees krijg je er knikkende knieën van. De directe omgeving is hier tevens fenomenaal mooi. Echt een aanrader om hier een dag of meer te spenderen. Vanaf mijn accommodatie nabij Malaga was het een uurtje rijden, ook vanaf het vliegveld van Malaga is het een uur met de auto.

Huur een auto via Sunny Cars
➞ Huur een auto via in Spanje via CarDelMar


Lees ook: Doen in Sevilla: Tips voor een zonnige stedentrip

wandelpad-caminito-del-rey

Is het wandelpad nog steeds de gevaarlijkste wandelroute ter wereld??

De Caminito del Rey was vroeger een van de meest gevaarlijke wandelingen ter wereld, maar recentelijk is deze opgeknapt en is nu 100 % veilig. De route staat ook wel bekend als het Koningspad. Het werd gebouwd in 1921 en in gebruik genomen door medewerkers van een elektriciteitscentrale en door de lokale bevolking. Het pad loopt prachtig tussen een enorme kloof en was daardoor in trek bij wandelaars en natuurliefhebbers. Maar het werd niet onderhouden en raakte enorm in verval. In 1999 viel de eerste dode en na nog eens 5 dodelijke ongelukken besloot de Spaanse overheid om de route te sluiten. In 2006 werd besloten het pad op te knappen en sinds 2015 is natuurpark Caminito del Rey weer toegankelijk. Gelukkig maar, want de route van iets meer dan zeven kilometer is bijzonder fraai. Terwijl je door de kloof bij Malaga wandelt blijf je je verbazen over de bizarre schoonheid ervan.


Praktische informatie over de Caminito Del Rey wandeling

De eerste twee kilometer loopt je over een gewoon bospad, daarna kom je bij de entree (dit stuk kun je ook overslaan). Hier laat je je kaartje zien, of koop je er een. Het is aan te raden van de voren tickets te boeken. Vooral in het hoogseizoen is de wandeling populair en ze laten niet al te veel mensen tegelijk binnen. Je moet een helm op voor het geval er eventueel steentjes kunnen vallen, maar die kans is vrij klein. Echt eng is de wandeling ook niet meer en uiteraard is deze helemaal veilig.

Je loopt over een vernieuwd pad van hout met een hekje. Op sommige plekken zie je nog wel delen van het oude koningspad! Onderweg zijn er geen stops, dus ik zou zelf wat water en eventueel wat eten meenemen. Het is een wandeling die een kant op gaat, maar aan het eind van de route wordt je met een bus naar het beginpunt gebracht. Je betaald dan ongeveer 2 euro extra. Via deze wesite boek je je tickets en vind je alle verdere info. De entree is 10 euro. De Caminito del Rey wordt al ver van te voren langs de weg aangegeven met borden, als je uitkomt bij restaurant Kiosko dan zit je goed!


Adres: Adres: Ardales, Málaga

pad-caminito-del-rey

caminito-del-rey-malaga

malaga-wandelroute

wandeling-caminito-del-rey

koningspad-andalusie

caminito-del-rey

caminito-del-rey

kloof-malaga

2 thoughts on “Bewandel de Caminito Del Rey, de gevaarlijkste route van Spanje”

  1. Deze wandeling staat zo hoog op mijn lijstje. Lijkt me heel mooi. Laatst zou mijn oma gaan, maar het stormde extreem die dag, dus toen ging ze niet meer. Ik weet niet of het ook echt dicht was of dat het met de gemiddelde leeftijd van de groep te maken had, haha.

    1. Hahaha wou zouden eerst ook op een woensdag gaan maar toen was het slecht weer! Volgens mij was het wel gewoon open maar ik heb gebeld of er er niet een dag later plek was en gelukkig kon dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.