Zoek je inspiratie voor een Marokkaans interieur? In dit artikel lees je onze tips en fijne inspiratie. Een Marokkaans interieur is vaak kleurrijk, maar je kunt er ook voor kiezen om het basic te houden met lichte kleuren. Eyecatchers horen er zeker bij in een Marokkaanse woning. Denk aan een sierlijke lamp of een groot kleed. Met een paar landelijk kun je een Marokkaanse sfeer in huis creëren. Wil je het groots aanpakken? Pak dan de verfrollers er maar vast bij!

Inspiratie Marokkaans interieur

Een Marokkaans interieur kun je op diverse manieren toepassen in je huis. Heb je een kamer met veel wit of grijstinten? Dan kun je hier perfect een of meerdere metalen lampen aan toevoegen. De lampen hebben vaan sierlijke vormen en gaatjes. Het licht schijnt er dan heel sfeervol doorheen. Wil je de muren een kleurtje geven? Ga dan voor roestrood of misschien wel groen. Lees snel verder voor alle Marokkaanse interieur inspiratie.

Warme, rode tinten

De basis van een Marokkaans interieur bevat veel aardse kleuren. Oranje, rood, bruin en crème zijn veelvoorkomende kleuren. Maar ook combinaties van groen, blauw met geel in accesoires zit je goed! Met warme kleuren kan het in elk geval bijna niet misgaan.. Durf je niet zo goed om met donkere kleuren aan de slag te gaan? Probeer dan te experimenteren met een kleed of een dekbedovertrek bijvoorbeeld.

➞ Zo creëer je een reis interieur
➞ Inspiratieboek Marokko

Interieur-Inspiratie

Marokkaans-interieur

inspiratie-Marokkaans-interieur

Interieur-inspiratie

Ga voor mozaïek en patronen

Symmetrische vormen, verschillende kleuren, mozaïeken en patronen zijn kenmerkend voor een Marokkaans interieur. Dit kun je ook vrij makkelijk toepassen in je eigen kamer. Hierbij kan je denken aan een subtiel accent door middel van kussen met patronen, of een vloerkleed. Liever wat grootser aanpakken? Dan kun je een muurtje mozaïeken bijvoorbeeld! Marokkaanse tegels kun je heel leuk verwerken in je toilet of badkamer. Tegenwoordig kun je in de bouwmarkt en tegelverkopers kiezen uit meerdere soorten (replica) Marokkaanse tegeltjes. Door te werken met een mix van patronen en neutrale kleuren krijg je bals in je kamer.

Wollige stoffen

Geen statische en strakke materialen in een Marokkaans interieur maar veel stoffen en natuurlijke materiaal zoals wol, jute, katoen en (vegan)leer. Leg een dik kleed op de vloer waar je op kunt zitten (zoals dit Marrakech vloerkleed van Leen Bakker), een mooie poef of een deken voor op de bank voorbeeld. Kleden zijn echte sfeermakers, het is ook een leuk idee om deze aan de muur te hangen. Wollige of natuurlijke stoffen en materialen kun je dus op verschillende toepassen in je huis.

Metalen lampen met gaatjes

De Marokkaanse interieurstijl kan je op verschillende manieren toepassen in huis, misschien wel de leukste manier is door middel van metalen lampjes. Je ziet deze lampen heel veel in Marokko en ze hebben vaak mooie, ronde vormen. En natuurlijk heel veel gaatjes waar het licht doorheen schijnt. 's Avonds bevind je je direct een een 1000 en 1 nachtje sprookje. Er ontstaan direct een gelaagdheid in de ruimte. Ook zie je in Marokko veel lampen van riet of rotan.

Accessoires uit Marokko

Er zijn vele markten (Souks) in Marokko die barstensvol staan met kraampjes waar je kleden, poefen, servies, lampen en andere bijzondere interieur accessoires kunt kopen. n Marokko kocht ik een lamp en schaaltjes met sierlijke tekeningen. Dit geeft je Marokkaans interieur direct een persoonlijk tintje. In je koffer kun je vaak wel wat kleine dingen meenemen zoals een bijzondere vaas, hoeden, manden of beeldjes. Grote dingen en meubels kun je eventueel laten opsturen. Leuk idee is om foto’s uit Marokko af te laten drukken en aan de muur te hangen.

interieur-inspiratie-Marokko

Marokaanse-sfeer

Marokkaans-kleed

interieur-Marokko