Wat te doen met foto’s die je tijdens reizen maakt? Volgens mij zijn er niet veel mensen meer die géén foto’s maken, of dat nou met een smartphone of spiegelreflexcamera is. Zelf maak ik voor deze website honderden foto’s per trip, maar met name omdat ik het zo leuk vind. Foto’s zijn voor mij herinneringen aan de mooiste momenten en een manier om bestemmingen op een andere manier te bekijken. Ik ben vast niet de enige die na een reis thuis uren achter de laptop bezig is met foto’s uitzoeken. Maar wat doe je met al die foto’s? Je bewaard ze uiteraard in een mapje en op een externe schijf zodat ze niet verloren gaan, je kunt er een fotoboek mee maken of de foto’s laten afdrukken voor in een album. Maar wil je liever iets originelers doen?

Wat te doen met foto’s van je mooiste reizen

Allereerst is het belangrijk dat je je foto’s goed bewaard. Zelf zet ik ze in een Drive en op een schijf. Daarna begin ik met het uitzoeken van alle beelden De leukste en beste foto’s doe ik in een apart mapje. Vroeger deed ik er daarna niet zo veel meer mee. Enorm zonde maar ik wist ook dat ik niet allemaal fotoboeken wilde maken. Gelukkig vond ik andere ideeën die ik met mijn foto’s kon doen. Zoals het verkopen ervan, een foto op Canvas voor in huis of er kaartjes van laten maken.


➞ Tips om betere reisfoto’s te maken
➞ Koop een boek over reis fotografie

wanddecoratie-foto

Fotokaarten sturen

Ik ben vast niet de enige die in de huidige tijd meer kaarten stuurt. En hoewel ik er talloze mooie kaarten zijn vind ik het leuker om iets persoonlijks te sturen. Hiervoor gebruik ik steeds meer mijn eigen reisfoto’s! Een foto van palmbomen, een mooi strand, bloemen of van een dier bijvoorbeeld. Via Albelli kun je dit heel eenvoudig zelf doen. Je kiest een thema zoals verjaardag, uitnodiging of neutraal en daarna ontwerp je zelf je fotokaart.

Wanddecoratie

Reisfoto’s kunnen je interieur een leuke boost geven. Hang bijvoorbeeld een aantal mooie foto’s bij elkaar op aan de muur. Zelf vind ik dit mooier staan dan éen grote foto, maar smaken verschillen. Je kunt er voor kiezen om een gezellig vakantiekiekje op te hangen maar het is ook leuk om detail foto’s af te wisselen met een landschap foto. Heb je een goede foto van een olifant of giraffe tijdens een safari geschoten? Dit doet het perfect in een reis interieur! Eenvoudige foto’s doen het vaak beter in huis dan foto’s waarop veel gebeurd.

wat-doen-met-foto's

Verkoop foto’s via Werk aan de muur

Heb je reisfotografie naar een hoger lever getild en maak je foto’s met een spiegelreflexcamera? Vragen mensen wel eens of ze je foto’s kunnen kopen? Dan is het een goed idee om je aan te melden bij de website Werk aan de muur. Op deze website kun je je mooiste foto’s in goede kwaliteit uploaden. Je geeft ze een uitgebreide omschrijving en kunt aan de hand van hun systeem een prijs bepalen. Binnen enkele minuten is je foto ge-upload en kunnen mensen het kopen!

Maak je eigen reis fotoboek

Een reisdagboek is een verzameling van je mooiste momenten in boekvorm. Behalve je favoriete foto’s kun je er ook kaartjes in doen, gedroogde bloemen of andere, kleine tastbare dingen. Wat zet je in een reisdagboek? Dat is helemaal aan jou. Persoonlijke verhalen, of meer een reisboek vol praktische informatie bijvoorbeeld. Begin je verhaal met het begin van je reis, of bedenk bijvoorbeeld thema’s zoals natuur, eten en gebouwen. Beginnen met je eigen reisdagboek is misschien niet altijd makkelijk, maar je wordt er vaak vanzelf beter in. Het is in elk geval leuk om tekst, kaartjes en foto’s met elkaar af te wisselen. Je kunt ook stukken ‘leeg’ laten en hier bijvoorbeeld een boomblad of  treinkaartje in te plakken. Of je tekent een stukje, of laat vrienden er iets in zetten. Mijn beste tip is in elk geval: Houd het dagboek tijdens je reis bij. Schrijf meteen op wat je bij een bepaalde foto hebt meegemaakt. Zo kun je niks vergeten en wordt het boek nog persoonlijker.

Gebruik ze voor een thema avond

Na een reis houd ik het vakantiegevoel het liefst zo lang mogelijk vast. Dit doe ik meestal door gerechten uit een land te koken en vaak in combinatie met een themavond! Familie of vrienden worden uitgenodigd en tijdens het eten vertel ik alles over de reis. Dit aan de hand van reisfoto’s die ik opgang of met een dia-voorstelling laat zien.


➞ Welke camera en accessoires neem je mee op reis?
➞ Tips voor een oosters interieur 

fotocadeau