Bij reizigers zit het reizen vaak in hun bloed en ook in huis zijn we daarom met mooie bestemmingen en landen bezig. Zeker nu is het fijn dat we onze reizen in ons interieur kunnen verwerken. Zo zijn we toch een beetje in het buitenland. Ben je bezig met een verbouwing of het opnieuw inrichten van je huis en zoek je inspiratie voor een heus reis interieur? Onlangs ben ik zelf verhuisd en deel daarom mijn tips om zelf een reis interieur te creëren.

Zo creëer je een reis interieur

Iedereen heeft een andere smaak betreft interieur, toch kun je deze tips vrijwel altijd toepassen, of je kiest uit wat bij jou en je huis past. Tijdens mijn reizen doe ik altijd de meeste wooninspiratie op. Begin dit jaar kocht ik een huis en ging daarom nog meer op zoek naar interieur inspiratie. Mijn vorige huis was warm met rood en oranje, deze keer wordt het een huis met veel licht, natuurlijke kleuren en vele reis souvenirs. Ben je net als ik op zoek naar  wooninspiratie voor reizigers? Met deze tips haal jij het reisgevoel zeker in huis.

➞ Inspiratie voor een Marokkaans interieur
➞ Zelf je eigen reisdagboek maken: tips en ideeën

reis-interieur

interieur-idee

wooninspiratie

reis-interieur-tips

Reisfoto's aan de muur

Grote kans dat jij tijdens reizen altijd veel foto's maakt. Soms blijven ze jaren alleen maar op de computer staan. Enorm zonde want je kunt er zo veel mee doen en je interieur een boost geven. Hang bijvoorbeeld een aantal mooie foto's bij elkaar op aan de muur, of kies voor een tuinposter om ook je tuin in reissferen te maken. Je kunt er voor kiezen om een gezellig vakantiekiekje op te hangen maar het is ook leuk om detail foto's af te wisselen met een landschap foto. Heb je een goede foto van een olifant of giraffe tijdens een safari geschoten? Dit doet het perfect in een reis interieur! Eenvoudige foto's doen het vaak beter in huis dan foto's waarop veel gebeurd.

Met een tuinposter kun je een saaie schutting omtoveren tot een vrolijke muur met reisherinnering. Zelf heb ik onlangs een tuinposter via TuinPosterOpMaat.nl aangeschaft en een foto van Toscane laten afrukken. Ondanks het grote formaat ben ik heel blij met de kwaliteit ervan! Ik koos een van de grootste tuinposters en de foto was niet heel groot, toch zie je daar helemaal niks van. Ook de kleuren springen er uit en zijn zoals ze in het echt ook waren. Zelf koos ik voor een rechthoekige vorm, maar je kunt ook kiezen uit een mooie tuincirkel! Mocht je niet zeker zijn van de kwaliteit van je foto dan kun je dit door TuinPostersOpMaat laten controleren. Een ophang systeem kun je er direct bij bestellen. Foto's van palmbomen, de zee, planten en bloemen doen het altijd goed in een reis interieur, tuin of balkon.

Neem van elke reis iets mee

Op reis ga ik vaak met een lege koffer heen, en volle koffer terug. Ik neem dan van alles mee (zoals eten of cadeautjes voor familie) maar ook zoek ik iets leuks voor in huis. Dit zal je dan altijd herinneren aan die ene plek, daarbij kun je in het buitenland hele mooi handgemaakte producten kopen die we bijvoorbeeld niet in Nederland hebben. Zelf kocht ik onder andere een Marokkaanse lamp in Marrakech, maar een mooi kleed uit Marokko geeft je huis ook direct een reis-sfeertje. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld houten schaaltjes uit Costa Rica, bekers uit Cuba, een kleed en theepot uit Israël en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ga voor natuurlijke materialen en kleuren

Hoewel de meeste reizigers niet bang zijn voor een beetje kleur in huis kun je als basis toch het best kiezen voor natuurlijke materialen en kleuren in huis. Denk hierbij aan allerlei tinten wit en aardetinten. Een blauwe muur kan mooi zijn maar is lastig te combineren met kleurrijke reis souvenirs bijvoorbeeld. Een licht huis geeft daarbij meer ruimte. Wil je kleur toevoegen aan je huis? Wijk dan af van de basis tinten. Kies niet voor standaard rood maar eerder roest rood. Materiaal zoals rotan, hout, wol, linnen en jute doen het perfect in een reis interieur. Hierbij kun je mooie accessoires toevoegen zoals een Oosters tapijt, Marokkaanse poef of kleurrijke lamp.

tuinposter-kopen

reis-interieur

bali-interieur-tips

Planten

Overal ter wereld spelen planten een grote rol. Op reis zijn we vaak meer buiten dan thuis en associëren veel groen vaak met vakantie. Op naar het tuincentrum dus! Hoe meer planten in huis, hoe beter. Het maakt niet uit welke je kiest, als ze maar mooi groen van kleur zijn. In de tuin of op het balkon kun je kruiden zoals laurier, rozemarijn en salie planten, wat ook mooi staat met lavendel en waardoor je je helemaal in Zuid-Frankrijk waant. Zelfs een olijfboom doet het tegenwoordig goed in Nederland. Denk daarnaast eens aan een mooie vijgenboom!

Creëer een mindfull reis hoekje

Het ultieme Bali-gevoel kun je gewoon in je eigen huis maken. Wat heb je hier voor nodig? Zoek een rustig plek uit in huis, hang een rotan lamp op, gebruik veel bloemen en planten, wat wierook, reisfoto's, een klankschaal, zet edelstenen neer en eventueel een beeldje. Rol je mooie (duurzame) yogamat uit en je bent helemaal terug in Bali of India.

Verzamel mooie reisboeken of maak er zelf een

Of je nu een nieuwe reis aan het plannen bent of gewoonweg op zondagmiddag wilt wegdromen bij een verre bestemming, reisboeken kunnen altijd. Door het maken van een eigen reisfotoboek haal je al je herinneringen weer op. Daarnaast staat er op de meeste reisboeken een hele toffe foto waardoor het ook nog eens mooi staat in je reis interieur.

Breng de wereld in je keuken

In het buitenland speelt lekker eten een grote rol en is de keuken de belangrijkste plek in huis. Door de lekkerste wereldgerechten te koken haal je wat mij betreft direct het vakantiegevoel in huis. Koop producten in het buitenland en zet ze in de keuken neer. Bijvoorbeeld kruiden of olijfolie. Met leuke kokosnoot schaaltjes, verse kruidenplantjes en een gevulde fruitscaakl heb je zelfs in de keuken het idee dat je niet in Nederland bent.

➞ Dit zijn de leukste reisboeken van dit moment
➞ Zo creëer je een oosters interieur

interieur-reizen

interieur-inspiratie

Marokkaans-interieur

inrichting-reizen