Cuba is wereldwijd nog een van de meest authentieke vakantiebestemmingen. Het eiland ligt in de Cariben maar is totaal niet te vergelijken met andere plekken als bijvoorbeeld de Antillen. Ik kan geen ander land bedenken dat ook maar een beetje lijkt op Cuba. Zomaar een aantal highlights: tropische jungle, vrolijke mensen, een rijke mix van de Afro-Cubaanse cultuur, witte zandstranden, kleurrijke oldtimers, een verse kokosnoot (met of zonder rum) op elke straathoek en de meest kleurrijke steden ooit. Werkelijk elke stuk van het land is snoep voor het oog. Havana en Trinidad zijn prachtige steden, maar ook Cienfuegos zou ik niet overslaan. Waarom? In dit artikel laat ik de bezienswaardigheden in Cienfuegos zien!

Bezienswaardigheden in Cienfuegos

Cienfuegos is een stad en gemeente in het centrale zuiden van Cuba. Het is een plek waar veel studenten wonen, heeft bovendien een haven en heeft behalve een industriele uitstraling veel leven en kleur. De stad betekent niet voor niets 'honderd vuren'. Verwacht hier geen drukte zoals in Havana en Trinidad, want Cienfuegos is nog veel minder ontdekt door toeristen. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Cienfuegos?

Zelf je reis regelen naar Cuba regelen of via een organisatie

In Cuba kun je prima zelfstandig reizen en van te voren je route uitstippelen. Je hoeft niet alles van te voren vast te leggen, maar fijn is het soms wel. Via de reisorganisatie Local Hero Travel kun je ook een rondreis Cuba laten samenstellen. Local Hero Travel is een lokale reisspecialist die reizen op maat ontwikkeld, samen met de lokale bevolking. Zeker in een land als Cuba is dat aan te raden. Toerisme is van waarde voor de bevolking mits je dit bij lokale reisorganisaties doet. Bovendien zijn de mensen erg vriendelijk en maakt een local ervaring je reis nog waardevoller.

➞ Bekijk reizen naar Cuba via De Vakantiediscounter
➞ Bekijk vakanties Cuba via Kras


Lees ook: Praktische reistips Cuba: alles wat je moet weten voor én tijdens je trip

Cienfuegos-tips

Cienfuegos-cuba

tips-cienfuegos-cuba

Parel van het Zuiden

De stad wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Deze naam heeft ze te danken aan het oude centrum en de rijkdommen in de wijk Punta Gorda. Deze wijk is heel relaxt en ligt langs het water. Cienfuegos is een plek dat nog duidelijk de Franse sfeer ademt en waar tegelijk de levendige Cubaanse cultuur te vinden is. De stad heeft een rijk verleden want ook de Spanjaarden hebben hier - door middel van een fort - hun sporen achter gelaten. Resultaat? Mooie bouwwerken met een indrukwekkend verhaal. UNESCO zette Cienfuegos daarom in 2005 op de Werelderfgoedlijst. Dwaal twee dagen rond in deze stad en bekijk naast de mooie gebouwen – zoals Palacia del Valle & Parque José Martí – ook de vele kraampjes en gekleurde straten.

Doen vanuit Cienfuegos

Met een auto of bus kun je vanuit Cienfuegos vele kanten op. Je zit dichtbij de zee, dichtbij natuur en ook niet ver van het levendige Trinidad. De stad ligt aan een baai waarbij het water niet per se heel mooi is, het strand een stuk verderop gelukkig wel. Het mooiste strand van de zuidkust is Playa Ancon, nabij Trinidad. Wat kon je verder doen in Cienfuegos en omgeving? Denk aan tropische wouden met watervallen en lagunes. Punta Gorda is een uithoek (schiereiland) bij Cienfuegos waar je enorme villa's ziet. Hieronder zeven bezienswaardigheden die een bezoek waard zij.

Lees ook: De route voor een rondreis door Cuba in twee weken

Cienfuegos-bezienswaardigheden

Cuba-bezienswaardigheden

cuba-in-twee-weken