Met een auto ontdek je de mooie plekken op Fuerteventura, niet alleen de prachtige stranden, maar ook het ruige binnenland en vissersdorpjes. Rijden op Fuerteventura is niet heel spannend, het eiland is erg rustig en de wegen zijn overzichtelijk. Je autovakantie Fuerteventura begint bij het huren van je auto. Alle tips en onze ervaring met een auto huren op Fuerteventura lees je hier!

Auto huren Fuerteventura tips


De mooiste stranden en andere plekken op Fuerteventura ontdek je het snelst met een auto. Bussen gaan er wel maar dan ben je afhankelijk van de tijden en moet je vaak stukken lopen. Bovendien is een auto huren op Fuerteventura niet moeilijk en meestal erg voordelig. Zeker wanneer je van te voren inleest en op tijd boekt. Hoe eerder je een auto reserveert hoe goedkoper het vaak is. Naar Fuerteventura ga je voor de mooie stranden en het fijne weer, maar zeker ook om een roadtrip te maken!

Waar kun je een auto huren?

Als eerst is het natuurlijk handig om te weten waar je een auto kunt huren. Zelf huren wij vrijwel altijd direct vanaf het vliegveld een auto. Bij de luchthaven zitten altijd verhuurders. Meestal loop je na het ophalen van de bagage zo naar het kantoortje toe. Hier laat je je formulieren zien en wordt alles gecontroleerd. Daarna wordt je naar de auto gebracht of gewezen. De koffers kun je meteen in de auto doen en naar je bestemming toe rijden. Heb je een shuttle naar je accommodatie of wil je niet alle dagen een huurauto? Dan kun je in de grote en toeristische plaatsen vaak ook verhuurders vinden. Op Fuerteventura kun je op meer dan tien locaties een auto huren. Kijk je bijvoorbeeld via Sunny Cars dat zie je locaties als Corralejo, Costa Calma, Jandia en natuurlijk het airport El Matorral.

sunny-cars-Fuerteventura

Bij welke maatschappij huur je een auto?

Er zijn altijd meerdere autoverhuurders waarbij je terecht kunt. Maar hoe weet je welke maatschappij je moet kiezen? In principe zijn alle bekende verhuurders met een kantoor - zoals Hertz, Alamo, Avis, Enterprise, Europcar - betrouwbaar. Zeker op Fuerteventura. Het is in elk geval raadsaam om van te voren thuis een reservering te maken zodat je alle voorwaarden van de verhuurder kunt doorlezen. Deze kunnen nogal eens verschillen en het is daarbij slim om je te verdiepen in de verzekering van de huurauto.

Auto huren via Sunny Cars

Zelf huren wij auto's op reis altijd via een overkoepelde organisatie voor extra zekerheid en service. Dit doen we via Sunny Cars of Easy Terra. Je boekt uiteindelijk bij een lokale verhuurder maar je hoeft niet alle websites af te gaan. Je vult je wensen in, zoals type auto, aantal personen of automaat /handgeschakelde auto, waarna de beste opties naar voren komen. Daarna kun je ook direct de gewenste verzekeringen selecteren. Bij Sunny Cars ben je overigens altijd all-in verzekerd. Heb je een vakantie geboekt via Tui dan kun je ook daar een auto huren.

Voordat je vertrekt neem je met de verhuurder de schade van de auto door. Dit staat aangegeven op de papieren. Ben je akkoord dat zet je een handtekening. Kijk goed mee en maak foto's.

Wat kost een huurauto op Fuerteventura?

Hoeveel geld je uiteindelijk kwijt bent aan een huurauto op Fuerteventura hangt af van een aantal factoren. De periode bijvoorbeeld. In de drukke periodes zullen de prijzen hoger liggen. Ook je wensen spelen mee, reis je als koppel. of als gezin? Wil je airconditioning in de auto? Heb je een grote auto nodig voor surfplanken? Een open dak? Een auto met automaat? Navigatie of een kinderzitje bijboeken? Hier betaal je iets extra's voor. Voor een tweede bestuurder betaal je vaak ook iets meer. Het is niet nodig om een jeep te huren op Fuerteventura.

We vergelijken via Sunny Cars en Easy Terra de kosten voor een huurauto op Fuerteventura. Ophaal locatie is de luchthaven, periode is een week en de datum is 1 september 2024. Bij deze vergelijking lijkt Sunny Cars het voordeligst te zijn, daar zitten ook nog eens alle verzekeringen inclusief. Bij Easy Terra heb je wellicht net een comfortabelere auto voor die prijs.

Sunny Cars

 • Fiat Panda of soortgelijk
 • 275
 • 1 extra bestuurder inbegrepen
 • Met airco
 • 4-deurs
 • All-in verzekerd

Easy Terra

 • Toyota Aygo mini of gelijkwaardig
 • € 140
 • Handgeschakelde auto
 • Met airco
 • 4-deurs
 • Basisverzekeringen (budget)

Autoverzekering

Wanneer je een auto huurt op Fuerteventura is een goede verzekering van belang. Je kunt er diverse afsluiten zoals een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je standaard voor al deze dingen verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel WA verzekerd, de overige verzekering kun je nog daarbij doen. We raden aan om in Nederland een huurauto te reserveren zodat je ook in alle rust de autoverzekering kunt bekijken. Op plaatst van bestemming kun je sneller over de kleine letters heen lezen.

Wanneer mag je een auto huren op Fuerteventura?

Hoeveel jaar rijervaring moet je minimaal hebben als je een auto wilt huren op Fuerteventura? Of welke leeftijd moet je minimaal hebben? Kun je een auto huren zonder creditcard en welke papieren heb je allemaal nodig? Op Fuerteventura gelden in elk geval de Spaanse regels.

In Spanje en dus ook op Fuerteventura geldt vaak dat je minimaal 21 jaar moet zijn en minimaal een jaar je rijbewijs moet hebben om een auto te kunnen huren, maar verhuurbedrijven kunnen zelf regels bepalen. De leeftijdsgrens hangt niet alleen af van de verhuurder, maar ook van het het type auto. Een verzekering is voor jonge bestuurders vaak ook duurder. Check dit van te voren goed bij de verhuurder die je kiest. Verder dien je een ID bewijs bij je te hebben, de reisbescheiden van je huurauto, een creditcard op eigen naam* en vanzelfsprekend ook je rijbewijs. Met een Nederlandse rijbewijs kun je op Fuerteventura een auto huren, hiervoor hoef je geen internationaal rijbewijs aan te vragen.

Kun je op Fuerteventura een auto huren zonder creditcard?

Wanneer je een auto wilt huren dan dien je altijd borg af te geven. Dit doe je door middel van een creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan en er wordt dan een bepaald bedrag 'gereserveerd' tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. De borg is er voor wanneer je eventuele schade hebt gereden. Een aantal verhuurmaatschappijen geven een auto mee zonder dat je een creditcard op naam hebt. Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor, maar het is in elk geval mogelijk om op Fuerteventura een auto te huren zonder creditcard. Je kiest eerst je bestemming en datum waarna je een auto zoekt. Dan kun je rechts op de pagina bij filters 'geen waarborg' selecteren. Dan worden de auto's waarbij Sunny Cars garant staat en je geen creditcard nodig hebt zichtbaar.

auto-rijden-Fuerteventura

auto-huren-Fuerteventura

huurauto-Fuerteventura

Verkeersregels

Hoewel veel verkeersregels op Fuerteventura overeenkomen met die in Nederland zijn er een paar waar strenger op gelet wordt. Het is in Spanje verplicht om twee handen aan het stuur te hebben en je mag dus ook geen navigatie instellen tijdens het rijden. Maar je mag ook niet eten of bijvoorbeeld roken tijdens het rijden. Naast dat je uiteraard niet mag niet bellen in de auto mag je mag ook geen oordoppen of koptelefoon op hebben. Heb je toch een boete gekregen op Fuerteventura dan is het slim om binnen 20 dagen te betalen, dan betaal je namelijk de helft minder. Vrijwel overal kun je gratis parkeren en de benzine is goedkoper dan in Nederland.

Let ook op welke brandstofregel een autoverhuurder hanteert. Dit kan zijn vol = vol, dan krijg je een volle tank en dan lever je de auto met een volle tank weer in.  Het is verplicht een eerste hulp kit bij je te hebben, evenals een brandblusser en gevarendriehoek, wanneer je een auto huurt kun je dit dus voor de zekerheid dubbel checken. Te veel Sangria drinken is geen goed idee, een alcoholpromillage van 0,5 is het maximale dat is toegestaan.

Auto rijden op Fuerteventura

Fuerteventura is een van de meest rustige bestemming van Canarische eilanden. Het is er langgerekt maar niet groot, vanuit het noorden naar het zuiden is het zo'n 120 kilometer. Er zijn geen drukke snelwegen op Fuerteventura en bijna overal heb je tweebaanswegen. Alleen bij de hoofdstad Puerto de Rosario zijn er meer wegen. Op het eiland hoef je geen tol te betalen en over het algemeen zijn de wegen goed. Een ingewikkeld wegennetwerk vind je niet op Fuerteventura. De maximumsnelheden in op Fuerteventura is 90 kilometer per uur en op sommige stukken minder. Op de hoofdwegen vind je duidelijke route en regel aanduiding.  Een mooie route met veel hoogteverschillen en bochten is de FV-30. Deze gaat door Parque Rural de Betancuria.

Roadtrip Fuerteventura

Met deze Auto huren Fuerteventura tips kun je dus zo de weg op. Een roadtrip maken op Fuerteventura is de beste manier om het eiland te leren kennen. Zo bezoek je in no-time de stranden, dorpjes en natuurgebieden. Er lopen een aantal wegen over het eiland waar je met gebruik een huurauto op veel plaatsen komt, maar ook tof is om een 4x4 te huren en off-road te gaan. Op het eiland vind je namelijk ruige paden bestaande uit hard zand en vulkanische grond. Hiervoor kun je ook een Jeep tour boeken, voor de rest van het eiland is een gewone auto voldoende. De belangrijkste bezienswaardigheden op Fuerteventura zijn: Corralejo Dunes, de zandduinen van Corralejo, het visserstadje Corralejo zelf en El Cotillo, vulkaan Calderon Hondo, Parque Rural de Betancuria, Ajuy en de verlaten parelwitte stranden in het uiterste zuiden.