Een huurauto is niet alleen handig voor een rondreis op het vaste land van Griekenland, ook op de meeste eilanden raden we het aan om een auto te huren. Vooral op de grotere eilanden kom je met een huurauto op de mooiste plekjes.  Een auto huren in Griekenland is vrij eenvoudig en voordelig, maar het is wel handig om je voor te bereiden. Hoe kun je goedkoop een auto huren? Wat zijn de verkeersregels en kun je eiland hoppen? In dit artikel delen we onze ervaringen en tips om een auto huren in Griekenland, op diverse locaties.

Auto huren in Griekenland tips


Griekenland is een fantastische bestemmingen voor een roadtrip. Zelf maakte we een rondreis door schiereiland Peloponnessos en huurde we een auto op LefkasChios, Corfu, Kreta, Zakynthos en Skiathos. Als je het leuk vindt om de verschillende gezichten van Griekenland te leren kennen is een auto huren een must. Op de Griekse eilanden gelden vrijwel dezelfde regels als op het vaste land betreft huurauto's en het rijden zelf. In het hoogseizoen op de populaire eilanden zoals Kreta of Kos kun je het best ver van te voren al een auto huren. Zelf huur ik een auto altijd via EasyTerra of Sunny Cars.

Auto huren bij:

Leeftijd en rijbewijs

Met een Nederlandse rijbewijs kun je op Griekenland een auto huren, hiervoor hoef je geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Over het algemeen moet je miniaal 21 jaar oud zijn (en maximaal 75 jaar) om een auto te kunnen huren, maar verhuurbedrijven kunnen zelf regels bepalen. Ben je jonger dan 23 dan kan het zijn dat je een jonge-bestuurderstoeslag moet betalen. De leeftijdsgrens hangt niet alleen af van de verhuurder, en het type auto. Een verzekering is voor jonge bestuurders vaak ook duurder. Daar komt bij dat meestal je minimaal 2 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs.

Wat kost een auto huren Griekenland?

De prijs voor een huurauto Griekenland hangt van diverse factoren af. Wanneer heb je de auto nodig? De prijzen liggen in de vakanties hoger. Daarnaast kun je verschillende type auto's kiezen. Wil je een auto met automaat? Hoe goed ben je verzekerd? Heb je een extra bestuurder nodig, wil je een cabrio of een grote auto? Hier betaal je allemaal iets meer voor. Het is slim om te vroeg mogelijk van te voren een auto te reserveren. Je kunt meestal tot op het laatste moment nog om boeken mocht dat nodig zijn (zeker bij Sunny Cars). Op de Griekse eilanden hoef je geen 4x4 te hebben. Het is wel prettig om in bergachtige gebieden een automaat te hebben. Een ruime auto met ruime motor is fijn, maar denk er aan dat de straatjes in de dorpen in Griekenland smal kunnen zijn.

Voor een week autohuur in Griekenland moet je denken aan een bedrag tussen € 300,- en € 500,- 

Huren zonder creditcard

Wanneer je een road trip wilt gaan maken met een huurauto dan dien je altijd borg af te geven voor de huurauto. Dit doe je vrijwel altijd door middel van een creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan en er wordt dan een bepaald bedrag 'gerserveerd' tijdens de periode dat je de huurauto gebruikt. De borg is er voor wanneer je eventuele schade hebt gereden. Een aantal verhuurmaatschappijen geven een auto mee zonder dat je een creditcard op naam hebt. Sunny Cars is de enige Nederlandse autoverhuurmaatschappij waarbij je zonder een creditcard op je naam kunt huren. Zij nemen het volledige risico voor de borg over en staan zelf garant voor de verhuurder. Dit is een extra service pakket en hier betaal je wel iets meer voor, maar het is in elk geval mogelijk om in Griekenland een auto te huren zonder creditcard.

Autoverzekering

Je kunt diverse verzekeringen afsluiten wanneer je een auto gaat huren. De opties zijn een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. We raden altijd aan om je zo goed mogelijk te verzekering en niet te besparen op kosten. Sommige straatjes op het eiland zijn erg smal en er kan altijd iemand tegen je auto aankomen. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen standaard verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel altijd WA verzekerd, de overige verzekeringen kun je bij boeken.

huurauto-griekenland

auto-rijden-griekenland

Autoverzekering

Je kunt diverse verzekeringen afsluiten wanneer je een auto gaat huren. De opties zijn een WA verzekering, verkering voor diefstal, schadeverzekering en glas, banden, dakschade verzekering. We raden altijd aan om je zo goed mogelijk te verzekering en niet te besparen op kosten. Sommige straatjes op het eiland zijn erg smal en er kan altijd iemand tegen je auto aankomen. Wanneer je via Sunny Cars een auto huurt ben je voor al deze dingen standaard verzekerd. Doe je dit bij een andere verhuurder dan ben je wel altijd WA verzekerd, de overige verzekeringen kun je bij boeken.

Sunny Cars Griekenland

Wij hebben goede ervaringen met autohuur via Sunny Cars in Griekenland. Het grootste voordeel is dat je altijd all-in verzekerd bent. De prijzen die je op de website ziet, zijn de prijzen die je daadwerkelijk betaalt. Mocht er iets zijn: de Nederlandse klantenservice is 24/7 bereikbaar. Een ander voordeel is dat je bij Sunny Cars tot 1 uur van tevoren je huuraanvraag kunt wijzigen.

Huurauto op de eilanden

Met een huurauto eilandhoppen is vanaf de meeste eilanden een optie. Je moet dan met een ferry voor auto's want het zou heel onhandig zijn als je op een nieuw eiland weer een andere huurauto moet boeken. Het best kun je kijken op de website van de ferry die je wilt nemen. Verder is auto rijden op de Griekse eilanden niet heel spannend. Je kunt te maken hebben met smalle wegen en wegen die steil zijn met veel bochten, maar vaak is er maar één echte hoofdweg op het eiland. Zorg in elk geval dat je ten alle tijden goed oplet met inhalen en in scherpe bochten.

Auto rijden Griekenland

Op sommige plekken in Griekenland kan auto rijden wel wat avontuurlijk zijn. De afgelopen jaren zijn veel hoofdwegen opnieuw geasfalteerd, maar dit neemt niet weg dat Griekenland te maken heeft gehad met een crisis. Het kan dus best zijn dat sommige wegdelen vol gaten zitten en vaak liggen er ook veel kleine stenen langs de weg. Maar over het algemeen kun je in Griekenland prima zelf auto rijden, hier heb je geen speciale auto voor nodig. Voor bergachtige gebieden kan een auto met automaat overigens wel fijn zijn. Op dit soort plekken heb je ook kans dat je dieren langs en over de weg ziet lopen. Houdt er dus rekening mee dat je schapen of geiten kunt tegenkomen. In Griekenland zijn verder wel veel kleine wegen: wegen naar restaurants, bergweggetjes of naar verlaten stranden bijvoorbeeld. Ook deze zijn niet altijd goed onderhouden.

Verkeersregels

De verkeersregels in Griekenland wijken in principe niet veel af van die in Nederland. Je moet er alleen meer rekening mee houden dat er minder verkeerslichten en borden zijn, de wegen iets minder goed kunnen zijn en ook de wegen steiler zijn dan bij ons. Extra opletten in het verkeer kan daarom geen kwaad, zeker bij scherpe bochten. Opgaand verkeer heeft altijd voorang op verkeer dat naar beneden gaat. Kinderen onder de 12 jaar mogen nooit op de voorbank plaats nemen in een auto. Het is verplicht een eerste hulp kit bij je te hebben, evenals een brandblusser en gevarendriehoek, wanneer je een auto huurt kun je dit dus voor de zekerheid dubbel checken. Te veel retsina wijn of Mythos bier drinken is geen goed idee, een alcoholpromillage van 0.5 of hoger levert namelijk een boete op.

De maximumsnelheid zijn op de snelwegen in Griekenland meestal rond 110 kilometer per uur, op het vaste land iets lager; rond de 90 kilometer per uur. Het is raadzaam om altijd naar het verkeer te kijken en daarop te anticiperen. Vaak zijn er op korte stukken ook afwijkende snelheden dus het is slim de borden goed in de gaten te houden. Goed om te weten: Bussen en vrachtwagen hebben ook voorgang op het andere verkeer. Borden staan in het Latijns en in het Engelse geschreven.

➞ Bekijk het aanbod huurauto's in Griekenland

Hoe duur is een huurauto in Griekenland?

auto-huren-Zakynthos

Populaire bestemmingen voor een roadtrip Griekenland

Ben je nog op zoek naar ideeen voor een road trip door Griekenland? Er zijn talloze mogelijkheden voor een autovakantie door het fijne land. Alleen al op het vaste land van Griekenland kun je een rondreis van drie weken maken. Maar ook op de eilanden kun je voor een paar dagen of een week prima een auto huren! Het is overigens vaak niet toegestaan om de grens naar bijvoorbeeld Macedonië over te gaan, dit kun je het best van te voren checken bij de autoverhuur maatschappij. Dit zijn de meest populaire bestemmingen voor een autovakantie in Griekenland.


Road trip vaste land Griekenland

Het vaste land is wat mij betreft haast niet te vergelijken met een vakantie op de eilanden. Op het vaste land komt het oude Griekenland weer tot leven. Je kunt een vliegticket boeken naar Athene en schiereiland Peloponnessos - met de oude Griekse hoofdstad en Olympia -  ontdekken. Wanneer je naar het noorden rijdt zie je de wondere kloosters van Meteora. Op het vaste land kun je op hoofdwegen te maken krijgen met tol.

➞ Huur een auto vanaf Athene


Roadtrip Thessaloniki

Thessaloniki is een baai in het noorden van het vaste land. Het is een fijne strandbestemmingen en met de auto kun je ook het groene binnenland van Griekenland verkennen. De kloosters van Meteora liggen tevens op rijafstand. Thessaloniki is de tweede grootste stad van Griekenland maar is anders dan Athene. Er zijn veel musea en bezienswaardigheden, maar het is er niet zo druk als de hoofdstad.

➞ Bekijk het aanbod huurauto's vanaf Thessaloniki

Autovakantie Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische zee, aan de westkust van het vaste land en ligt nog geen 2 kilometer van Albanië af. De ideale periode om een rondreis Corfu te maken is het voorjaar, dan staat het bloemeneiland namelijk volledig in bloei. Het eiland kun je in een week tijd prima ontdekken. Ook op Corfu kun je via Sunny Cars een huurauto ophalen zonder dat je daar een creditcard voor nodig hebt.

➞ Reserveer een huurauto op Corfu


Vakantie Kos met huurauto

Kos is een van de meest populaire eilanden om een auto te huren. Het eiland is groot genoeg om meerdere dagen met een auto er op uit te gaan. Het mooie eiland ligt in de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije. Enkele hoogtepunten zijn Embros Thérme, Asklepieion, Antimachia en Kos Stad. Op Kos kun je via Sunny Cars een auto huren zonder creditcard.

➞ Bekijk het aanbod huurauto's in Kos

Huurauto Rhodos

Rhodos is een eiland waar veel meer te zien en te doen is dan alleen de stranden en het uitgaansleven. Met een huurauto ontdek je de nog authentieke dorpen en als je van de gebaande paden afgaat zie je mooie natuur. De aangename temperaturen, rijke cultuur, de zachte prijzen en de stranden maken Rhodos een heerlijke vakantiebestemming. Een auto huren zonder creditcard is op Rhodos geen probleem.

➞ Huur een auto op Rhodos vanaf Griekenland


Roadtrip Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en daarom is een auto huren absoluut een must. Door de vele stranden, ruige natuur en oude dorpen is het tevens een van de meest veelzijdige Griekse eilanden. Bovendien zijn de wegen er goed. Om Kreta te ontdekken met de auto kun je het best minstens een week uittrekken. Op Kreta kun je via Sunny Cars een auto horen zonder creditcard.

➞ Bekijk het aanbod huurauto's op Kreta

Arcadië-Griekenland

auto-rijden-Griekenland

huurauto-kreta