Een auto huren in Marokko is absoluut aan te raden en het is ook veilig. Marokko is namelijk een fantastisch land voor een auto vakantie. Want alleen met een huurauto kom je op de meest mooie en afgelegen plekken. Twee keer maakten we een rondreis door Marokko; een keer in het noorden en een keer door het zuidelijke deel van Marokko. Overweeg je om ook een rondreis met de auto maken? In dit artikel delen we onze tips voor een auto huren in Marokko en onze ervaring met het autorijden in Marokko.

Auto huren in Marokko tips


Tijdens een auto vakantie zie je de meest indrukwekkende natuur, overnacht je in bijzondere accommodaties en ontdek je sprookjesachtige steden. Marokko een ideale bestemming voor een road trip. De meeste wegen zijn namelijk heel toegankelijk en goed te bereiden. Auto rijden in Marokko is niet zo enorm spannend, maar wel heel leuk. Zeker als je de regels van het land kent en je een auto bij een betrouwbare verhuurder ophaalt is een autovakantie Marokko hartstikke tof.

Reserveer een huurauto voor je rondreis Marokko via Sunny Cars
Vergelijk prijzen via Easy Terra

Waar kun je een auto huren?

Er zijn meerdere locaties waar je een auto kunt huren. Het handigst is vanaf het vliegveld, of wanneer je bijvoorbeeld eerst een stedentrip Marrakech wil doen, vanaf de stad. Een auto huren kan vrijwel altijd ter plaatse, maar zelf vinden we het wel zo prettig om van te voren alvast een auto te reserveren. Thuis kun je de tijd nemen om verhuurders te bekijken. In een land als Marokko kun je snel overgehaald worden om ergens te huren. En sommige mensen willen bij toeristen net wat meer geld vragen dat nodig is. Zelf reserveren we daarom altijd van te voren een auto via Sunny Cars.

Is een auto huren in Marokko veilig?

Het is niet gek om na te denken of auto rijden in Marokko wel een goed idee is. Het blijft ten slotte wel Afrika. Door onze ervaringen weten we dat auto rijden en een auto huren in Marokko een mooie en veilig avontuur is. De afgelopen jaren is er in het land veel geïnvesteerd in goede wegen. Je zult hoe verbazen hoe goed het asfalt over het Atlasgebergte is! Op sommige plekken heb je hier zelfs tweebaanswegen. Ook is er op veel plekken een vangreel waardoor je een extra veilig gevoel krijgt. Ook houden mensen zich aan de snelheid en verkeersels. Buiten de steden is het rustig rijden in Marokko.

road-trip-marokko-tips

auto-rijden-marokko-tips

rijden-in-marokko

autovakantie-marokko

Welke auto heb je nodig in Marokko?

Wanneer je een roadtrip gaat maken langs alle bekende hoogtepunten in Marokko dan is het niet nodig om daar een speciale auto voor te huren. Een 4x4 is bijvoorbeeld overbodig omdat je niet van de weg afgaat. Wel is het fijn als je auto met stevige motor hebt, om makkelijkere de steile bergpassen over te gaan. Een grote auto raden we af omdat je met een kleinere auto makkelijk door smalle straten en langs ander verkeer kunt rijden. Heb je een trip naar de Sahara woestijn op de planning? Dan ga je met een jeep vanuit de accommodatie het zand in.

Hoe duur is een auto huren in Marokko?

Hoewel de prijzen afgelopen jaren overal zijn gestegen kun je Marokko nog regelijk voordelig een auto huren. Zeker als je lang van te voren boekt. Wanneer via Sunny Cars een huurauto boekt kun je tot een uur van te voren je reservering nog wijzing of zelfs annuleren. Hoeveel je uiteindelijk betaald hangt ook af van een aantal factoren zoals: typ auto, 1 of meerder bestuurders, kinderzitje, vakantieperiode en leeftijd.

Momenteel betaal je via Sunny Cars voor een week autohuur in juni 2024 € 229,-. Daarbij zij alle verzekeringen inbegrepen en wordt de auto opgehaald bij de luchthaven van Marrakech. Dit is voor een auto voor 2 personen. Per dag kom je uit op € 32,- voor autouur Marokko.
sunny-cars-marokko

Verzekeringen en papieren

Neem wanneer je gaat auto rijden in Marokko altijd je verzekeringspapieren, paspoort, kentekenbewijs, (international) rijbewijs en originele groene kaart mee. Zorg dat je een extra bestuurder opgeeft mocht je met twee personen willen rijden. Met Sunny Cars ben je standaard verzekerd voor alles, maar bij andere verhuurders kun je extra verzekering af sluiten. Dit raden we altijd aan.

Wanneer kun je een auto huren?

Welke leeftijd moet je minimaal hebben, kun je een auto huren in Marokko zonder creditcard en wat zijn de andere regels voor het huren van een auto in Marokko? In Marokko geldt dat je minimaal 18 jaar moet zijn om een auto te kunnen huren. Echter bij veel verhuurmaatschappijen moet je ouder zijn, en minimaal twee jaar je rijbewijs hebben. Over het algemeen kun je zonder creditcard geen auto huren in Marokko. Een creditcard heb je nodig als borg en er dient minimaal 1000 euro garant te kunnen staan.

Auto huren zonder creditcard 

Voor het het huren van een auto in Marokko moet de hoofdbestuurder in het bezit zijn van en creditcard. Hier wordt namelijk de borg van de auto op vastgezet. Dit is veelal een bedrag tussen de 500 en 1000 euro, dat je tijdelijk niet kunt gebruiken. Lever je de auto zonder schade in dan krijg je dit bedrag weer terug. Heb je geen creditcard of niet genoeg credit? Via Sunny Cars is het mogelijk om de borg af te kopen en een auto te huren zonder creditcard. Kies hiervoor tijdens je online reservering voor het 'Geen Waarborg' pakket. Er zitten wel extra kosten aan verbonden.

Ontdek de Todra kloof in Marokko
Bekijk Fly en Drive vakanties Marokko

Is een auto huren in Marokko veilig?

roadtrip-marokko

Tip voor auto rijden in Marokko

Wat ons positief verraste in Marokko is dat je er ook een hybride elektrische auto kunt huren. Verder is rijden in Marokko niet heel veel anders dan in andere landen. Alleen is de natuur ruiger waardoor je hoogteverschillen hebt. Vooral de weg tussen Fez en Marrakech is bergachtig en Marokko kent dan ook de hoogste bergpas van Afrika. Gelukkig zijn de wegen hier breed en goed, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Alleen de Tizi ’n Test bergpas is spannender. Volg gewoon je navigatie en je blijft op veilige wegen. Buiten de steden is het vaak verlaten of zie je mensen lopen. Het is in Marokko heel gebruikelijk om te liften.

Rij niet in het donker

Op afgelegen plekken kan het soms eindeloos duren totdat je een benzine station tegenkomt. Zorg er daarom voor dat je tank zo goed als vol is. Vaak kun je er alleen met contant geld betalen. Rijden in het donker is niet aan te raden. De wegen zijn slecht verlicht en je ziet dan geen hand voor ogen. Dieren zien je dan bijvoorbeeld niet goed aankomen.

Auto rijden in de steden?

Het verkeer in de steden staat in groot contrast met het verkeer erbuiten. Rijden in de steden raden we vanwege de enorme chaos en drukte niet aan. In de Marokkaanse steden heb je bovendien altijd een Medina, waar je met de auto niet komt. De auto's gaan verder alle kanten op en behalve auto's lopen er dieren en mensen op de weg. Verder razen de scooter vaak langs je heen voordat je het door hebt. In de steden kun je op een betaalde en beveiligde parkeerplaats je auto kwijt, of je kiest voor een accommodatie met privé-parking.

Belangrijke verkeersregels in Marokko

De verkeersregels verschillen niet enorm met die in Nederland. In Marokko houden ze van regeltjes en er wordt dan ook streng op gecontroleerd. Tijdens je roadtrip is de kans groot dat je gecontroleerd wordt op je papieren. Ook letten ze erg op de snelheid. Wanneer tegenliggers naar je toeteren is dat alleen maar aardig bedoeld (op wegen buiten de stad dan), ze waarschuwen dan voor snelheidscontrole. De bewegwijzering in Marokko staat zowel in het Arabisch als Latijns geschreven waardoor je plaatsnamen kunt lezen. Ook de snelheden worden duidelijk aangegeven. De regel is dat je rechts moet rijden maar Marokkanen hebben er een handje van om gewoon in het midden of helemaal links te rijden. Let op een oranje (knipperend) stoplicht), je moet dan direct stoppen en je mag niet nog net doorrijden zoals bij ons.

Wat kost tanken in Marokko?

Fijn om te weten voor je een autovakantie Marokko boekt is dat de benzine prijs iets lager ligt dan in Nederland. Een volle tank bedraagt ongeveer drie tot vierhonderd Dirham wat ongeveer dertig a veertig euro is. Tanken kun je het best bij de bekende commerciële stations doen, het personeel zal je autotank vol laten lopen

One Way autohuren

Huur je auto One Way wanneer je een reis door Marokko wilt maken en je vanaf een andere luchthaven terug vliegt. Je levert de auto dan op een andere plek in dan dat je deze hebt opgehaald. Zo kun je bijvoorbeeld je reis beginnen in Fez en afsluiten in Marrakech. Hier wel betaal je wel een toeslag voor maar scheelt je veel rijden.

Mooiste autoroutes door Marokko

Wil je een of twee weken een road trip maken door Marokko? Dan kun je veel van het land zien en beleven. Hieronder een selectie van de mooiste auto routes door Marokko:

roadtrip-marrakech

Roadtrip vanuit Marrakech

Vanuit de hectische stad Marrakech ben je in no-time op een aantal van de meest bijzondere plekken van Marokko. Op een paar uur rijden ligt het indrukwekkende Atlas gebergte en Aït-Ben-Haddou. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Marrakech naar Essaouira aan de kust te rijden. Of maak een road trip richting Fez. Goed om te weten wanneer je een huurauto inlevert bij de luchthaven van Marrakech; je moet naar binnen lopen om de sleutel in te leveren, maar daarvoor moet je al door een controle poort. Na het controleren van de auto moet je hier dus weer doorheen. Daarnaast zijn er op de luchthaven van Marrakech lange rijen voor de paspoort controle, en op tijd zijn is daarom absoluut een must.

➞ Huur een auto in Marrakech

 

auto-rijden-marokko

Road trip Fez

Fasinerende Koningssteden, exotische geuren en kleuren, verdwalen in Medina’s, ruige berglandschappen en Marokkaanse thee. Een rondreis door het noorden van Marokko is in een woord fantastisch. Naarmate je noorderlijker rijdt hoe groener en ruiger het landschap wordt. De bergen zijn absoluut een hoogtepunt. En natuurlijk is het blauwe Medina van Chefchaouen een plek welke je niet wilt overslaan. Wist je dat er ook een skigebied nabij Fez ligt? Een mooie route van een week door het noorden van Marokko is bijvoorbeeld: Fez, Meknes en Volubilis, Chefchaouen en terug naar Fez of naar Rabat. Een autovakantie door het noorden van Marokko is minder bekend maar minstens net zo mooi.

➞ Huur een auto in Fez

auto-vakantie-marokko

Road trip Zuid Marokko

Een leuke route door het zuiden van Marokko is via de volgende bestemmingen en hoogtepunten: aankomst en auto ophalen in Agadir, surfen in het hippiedorp Taghazout, relaxten in het authentieke Taroudant, de indrukwekkende Todra Kloof bewonderen, de palmbomen oase van Skoura, het filmische Aït-Ben-Haddou, het Atlas gebergte en een stedentrip Marrakech. Heb je twee weken de tijd voor alleen het zuiden? Rij dan door naar Merzouga waar een indrukwekkend woestijnlandschap op je wacht en slaap een aantal nachten onder de sterren. Via Marrakech kun je terug reizen en de auto weer inleveren.

➞ Huur een auto vanaf Agadir