Binnenkort op vakantie en een auto huren? Zelf hebben wij een goede ervaring met EasyTerra, een overkoepelende verhuurmaatschappij uit Nederland. Het bedrijf is onafhankelijk en vergelijkt de prijzen van verhuurders in de autobranche. De afgelopen jaren hebben we meerdere keren via EasyTerra een auto gehuurd. Is EasyTerra betrouwbaar? Onze ervaringen met EasyTerra en tips voor het huren van een auto lees je in dit artikel.

Ervaring EasyTerra


Op diverse bestemmingen zoals op Madeira, in Italië, Griekenland en Zweden hebben we via EasyTerra een auto gehuurd. Alle keren waren eigenlijk hele goede ervaringen. Wij vinden EasyTerra een no-nonsense bedrijf: duidelijk, geen verrassingen en budgetvriendelijk. EasyTerra is een onafhankelijk bedrijf dat het voor reizigers makkelijker maakt om snel een keuze te maken voor een huurauto op meer dan 8.000 locaties wereldwijd. Op elke vakantiebestemming is het dus mogelijk om een huurauto te reserveren.

Is EasyTerra betrouwbaar?

EasyTerra is geen bedrijf dat eigen auto’s verhuurt maar kunnen dit wel heel goed voor jou regelen. Elke autoverhuurder heeft eigen regels, verschillende type auto’s, voorwaarden en andere websites. Hierdoor is het nogal wat uitzoekwerk voordat je een auto gaat huren. EasyTerra bundelt alle informatie van bekende verhuurders en vergelijkt deze op hun overzichtelijke website. Via een tool vul je je wensen in zoals de duur van de huur, type auto en locatie. Vervolgens krijg je opties te zien op volgorde van prijs. In één opslag zie je welke verhuurder het meest voordelig is. Ze werken samen met bekende verhuurders als Avis, Budget, Enterprise, Alamo, Europecar, Hertz en kleinere, lokale verhuurders. Via de website van EasyTerra reserveer en betaal je een huurauto.

auto-huren-Frankrijk

Voordeligste verhuurders vergelijken

EasyTerra garandeert dat zij de laagste prijzen kunnen aanbieden. Wanneer je bij een concurrent een lagere prijs ziet kun je dit laten zien waarna zij een betere aanbieding zullen aanbieden.

Wat is Worry-free?

EasyTerra geeft altijd drie categorieën aan: budget, Worry-free en premium. De eerste is uiteraard de meest voordelige optie. Worry-free is inclusief dekking van het eigen risico, je kunt een onbeperkt aantal kilometers rijden en er is een gunstige brandstofregeling. Met premium krijg je naast de dekking van het eigen risico ook een luxere auto en net een beetje extra service. Onze voorkeur gaat uit naar de Worry-free optie.

Hoeveel kost EasyTerra?

We hebben de prijzen vergeleken van drie aanbieders om te zien wat de goedkoopste is. Een week autohuur vanaf Faro (Portugal) van 1 tot 8 oktober (12:00 en 09:00) met het meest eenvoudige type auto

 1. EasyTerra vanaf €122
 2. Alamo vanaf 183
 3. Sunny Cars vanaf €156

EasyTerra is dus verreweg het goedkoopst met de budget optie. De premium optie voor dezelfde locatie, periode en auto is  160,66 maar dan krijg je dus een veel grotere en luxere auto. Bij EasyTerra krijg je een basis verzekering erbij (hier hebben wij zelf nog geen ervaring mee). Standaard inbegrepen is dan schade- en diefstalverzekering. Bij Worry-Free wordt ook je eigen risico gedekt. Bij Sunny Cars en Alamo heb je standaard meer verzekeringen. De prijzen kunnen dus ook uiteenlopen door de verschillende verzekeringen die er soms wel of niet al bij in zitten.

EasyTerra-goedkoop

Verzekering en eigen risico

Stel je krijgt een kras op de auto? En wat houd je eigen risico precies in? Zoals hierboven staat beschreven kun je meerdere verzekeringen afsluiten bij het huren van een auto via EasyTerra. Met een huurauto via EasyTerra krijg je standaard een schade- en diefstalverzekeringen. Maar je moet wel altijd opletten wat het eigen risico is. Voor grote schades ben je verzekerd maar niet voor bijvoorbeeld spiegels, een verloren sleutel of een barst in het raam (wil je dit absoluut wel verzekerd hebben dan kun je beter bij Sunny Cars kijken). De verzekeringen die je bij EasyTerra altijd standaard kunt afsluiten zijn:

 • Schade- en diefstalverzekeringen
 • WA-verzekering (TPI), schade bij iemand anders
 • Diefstalverzekering (TP)

Daarnaast kun je je eigen risico helemaal of deels laten dekken. Met de Worry-Free selectie van Easy Terra voldoe je aan de belangrijkste verzekerings eisen. Lees hier meer over het eigen risico en verzekeringen van EasyTerra.

Auto huren zonder creditcard?

Wanneer je een auto huurt zit daar altijd een bepaald bedrag borg aan vast. Een auto is niet zomaar iets en anders zouden veel mensen er zo mee wegrijden. De waarborgsom is de garantie voor het bedrijf dat ze de auto terugkrijgen en geeft hen zekerheid bij bijvoorbeeld schade. Een bepaald bedrag wordt ingehouden op je creditcard als borg. Het bedrag hangt met name af van het type auto en de waarde daarvan. Bij het ophalen van de auto wordt het bedrag gereserveerd op jouw creditcard. Het is helaas niet mogelijk om dit op een kaart van iemand anders dit te doen of de borg op een andere manier af te kopen. Bij het terugbrengen van de auto wordt deze gecontroleerd en wanneer alles in orde is, krijg je de borg teruggestort.

huurauto-Easy-Terra

Onze ervaring met EasyTerra

Persoonlijk heb ik geen slechte ervaring met EasyTerra. Een huurauto reserveren ging altijd heel eenvoudig en ook bij de lokale verhuurders ging alles goed. Bij het ophalen was alles duidelijk en bij het terugbrengen waren er nooit gekke dingen. Zelf heb ik onderweg ook geen last gehad van autopech of iets anders waardoor ik contact heb moet opnemen met EasyTerra. Zij zijn wel te bereiken voor vragen.

Ervaring EasyTerra op Madeira

Om de het Portugese eiland Madeira te leren kennen is een auto huren op Madeira een must. Een huurauto op Madeira is niet goedkoop en het ophalen duurde erg lang (er was maar één balie open terwijl er net een vliegtuig was geland). Het is daarom slim om niet te lang te wachten met het reserveren. Hoewel auto rijden op Madeira prima te doen is zijn de steile hellingen soms een uitdaging. De wegen op Madeira zijn hier en daar ontzettend steil. Een auto met goede motor en eventueel automaat is op dit Portugese eiland aan te raden. Een jeep huren op Madeira is overigens niet nodig.

Ervaring EasyTerra in Toscane

In Toscane hebben we via EasyTerra een auto gehuurd van Hertz. In Italië moet je niet gek opkijken dat je een auto met krasjes krijgt (altijd van te voren checken of ze dit op het formulier hebben staan). In Italië rijden ze niet altijd heel netjes en scheuren ze door de smalle straatjes heen. Het is slim om zeker in Italië van te voren extra foto’s te maken van je auto en goed te kijken naar de schade die al op de auto zit. Een huurauto via Hertz was verder erg prettig. Bij de luchthaven van Pisa haalde we de auto op en na het tekenen van de papieren en controleren van de pasjes mocht de auto mee.

➞ Roadtrips Europa in 2 weken
 Review en ervaring met huurauto via Sunny Cars

wegen-costa-rica

Auto huren tips

Wat moet je nog meer weten voordat je een auto gaat huren via EasyTerra? Uiteraard heb je een rijbewijs nodig maar wat zijn andere punten die van belang zijn?

 • Controleer hoelang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs, dit verschilt per land
 • Is je Europese rijbwijs voldoende of heb je een internationaal rijbewijs nodig? (Check ANWB)
 • Check wat de minimale leeftijdsgrens is om een auto te mogen huren, ook dit is per land weer anders
 • Bekijk wat het limited op je creditcard (minimaal 1000)
 • Bedankt van te voren wat voor type auto je nodig hebt (automaat, extra bagageruimte, airco, sterke motor, 4×4)
 • Neem bij het ophalen van de auto al je reserveringspapieren mee, je rijbewijs en legitimatie.
 • Voor losse navigatie en andere services betaal je extra
 • De auto breng je (vrijwel altijd) met volle tank weer terug.

EasyTerra kortingscode

Hoewel EasyTerra dus altijd de goedkoopste verhuurder is kun je soms een kortingscode krijgen. Dit is bijvoorbeeld wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Meestal krijg je 5% tot 10% korting. In elk geval is onze ervaring met EasyTerra naar tevredenheid en kunnen we zeker zeggen dat EasyTerra een betrouwbaar bedrijf is.

auto-vakantie-marokko