Tips voor een auto huren op reis

Ben je aan het kijken voor een vakantie en wil je graag een auto huren? In dit artikel lees je alle tips voor een auto huren in het buitenland. Of je nu een auto wilt huren op reis in Portugal, Kroatie, Spanje of Cuba, er zijn altijd een aantal regelen en andere dingen waar je rekening mee moet houden. Een auto huren op reis op zich zo geregeld, zeker wanneer je weet waar je op moet letten. Lees snel verder voor meer alle tips voor een auto huren in het buitenland.

Tips auto huren buitenland

Goedkoop een auto huren

Het eerst waar je op let bij het huren van een auto is waarchijnlijk de prijs. Een vakantie is vaak al duur genoeg en het is daarom heel begrijpelijk dat je goedkoop een auto wilt huren. Een goedkope verhuurder is op het eerste gezicht mischien goedkoop, maar vaak moet je er nog wel allemaal extra's bij nemen waarvoor je moet betalen. Houd hier rekening mee. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn let er dan op wanneer je deze ophaald en terug brengt. Je betaald namelijk vaak per dag, en niet per uur. Reserveer een huurauto ook ruim van te voren. Wanneer er meer aanbod is, zijn de huurauto's nog goedkoper. Check ook de tankregeling (moet je de tank vol inleveren bijvoorbeeld). Via EasyTerra kun je eenvoudig prijzen en verhuurders vergelijken.

Verzekering huurauto

Wanneer je ter plekken of van te voren online een huurauto wilt reserveren krijg je te maken met vragen over verzekeringen. In Nederland en in Europa is een WAM-verzekering verplicht om te hebben. Buiten Europa moet je ook altijd even controleren of je dit nodig hebt. Vaak vragen verhuurders of je een extra verzekering wilt afsluiten. Wanneer je bij Sunny Cars een auto huurt of je dit nooit te doen. Bij Sunny Cars huur je namelijk altijd all-in. Je hebt dus ook nooit onverwachtse extra kosten. Wat mij betreft is dit een van de beste tips voor een auto huren in het buitenland.

Een auto huren zonder creditcard

In de meest gevallen is een auto huren zonder creditcard helaas niet mogelijk. Maar er zijn uitzonderingen. Je creditcard dient als waarborg voor de auto, voor het geval er iets mee gebeurd. Vaak moet je minimaal 1000 euro als borg kunnen opgeven. Bij onder andere Sunny Cars kun je op sommige bestemmingen deze waarborg afkopen en op deze manier toch een auto huren zonder creditcard. Dit heet het Geen waarborgservicepakket.

auto-huren-buitenland-tips

ervaring-sunny-cars

auto-huren-buitenland-ervaring

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

Niet alle landen hebben dezelfde regels betreft het verhuren van een auto, toch zijn er een aantal algemene regels die op de meeste bestemmingen van toepassing zijn. Uiteraard moet je altijd in het bezit zijn van een geldig rijbwijs. In sommige landen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Dit is puur een vertaling van je rijbewijs in een andere taal. Dit heb je buiten de Europse Unie en kun je onder andere kopen bij de ANWB.

Daarnaast speelt ook je leeftijd mee, wanneer je een auto wilt huren in het buitenland, en hoe lang je al in het bezit bent van een rijbewijs. Soms moet je minimaal 25 jaar zijn bijvoorbeeld en in veel gevallen moet je minimaal twee jaar kunnen rijden. Bij sommige auto verhuurders is het mogelijk om een zogenoemd; “Under Age” pakket af te sluiten tegen extra betaling. Op die manier kan je ook als je jonger bent toch gebruik maken van een huurauto.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

Sunny cars ervaring

Zelf heb ik de afgelopen jaren een auto gehuurd via Sunny Cars. Deze auto verhuurmaatschappij lijkt op het eerste geschikt misschien niet de goedkoopste, maar je bent altijd verzekerd van een goede auto die all-in verzekerd is. Zij zijn een van de weinigen die all inclusive autohuur aanbieden. Ik weet dus altijd waar ik aan toe ben qua kosten en verzekering. Een ander voordeel van een auto huren bij Sunny Cars is dat je dit via een Nederlandse organisatie doet die altijd bereikbaar is. Mocht er wat zijn in het buitenland kun je dus altijd bellen. Ook en online reserveren van een auto kun je vooraf eenvoudig doen. Je kunt dan kiezen wat voor soort auto, of je navigatie nodig hebt, een extra bestuurd en je kunt zelf je CO2 uitstoot compenseren.

Inmiddels kun je in meer dan 120 landen een auto huren via Suny Cars. Dat kan in vrijwel alle landen in Europa, maar ook in verre bestemmingen als Mexico, Zuid-Afrika, Canada en Australië. Zelf heb ik ervaring met een huurauto van Sunny Cars in onder andere Portugal, Mallorca, Kroatië, Kreta, Zakynthos, Lanzarote, Tenerife, Spanje Italië en Marokko.

Populaire bestemming voor een road trip

Een autovakantie wordt bij Nederlands steeds populairder en in steeds meer landen wordt gebruik gemaakt van een huurauto.

Close

travelbase